in

ЕхаЕха

7 любопитни факта, които визията ви разкрива за вас

Визия

„Не съдете книгата по корицата!“- това е фраза, която е запечатана в главите ни, но истината е, че няма човек, който да не се впечатлява от външната красота.

Проучванията показват, че това усещане, което имаме, когато погледнем красив човек, се дължи на факта, че лицето на съответния човек дава важна информация за това какъв човек е той.

Вероятно ви е любопитно какво можете да научите за човек по външния му вид.

Ето 7 факта, които визията ви разкрива за вас:

1. Формата на лицето определя успеха

Жена лице

По време на Световното първенство по футбол през 2010 г., изследовател от Университета на Колорадо в Боулдър, Кийт Уокър, открива, че съотношението между височината и ширината на лицето на футболиста всъщност може да помогне да се предскаже броя на головете, които ще бъдат отбелязани от него.

Повечето от тези, които отбелязват добър резултат, имат съотношение 2. Ако искате да изчислите какво е съотношението на вашето лице, трябва да изчислите разстоянието от едното ухо до другото, както и това между горната част на очите и горната част на устната ви. Колкото по-ниско е съотношението, толкова по-високи шансове за успех имате в живота.

2. Изпъкналите скули показват мъжественост

Скули

Това важи само за мъжете. Според проучване, проведено от University College London, мъжете, които имат големи и изпъкнали скули, както и широки лица, обикновено имат по-високи нива на мъжкия хормон тестостерон. Високите нива на този хормон са свързани с мъжествеността, непокорността и агресивността.

3. Бръчките могат да разкрият какъв е характерът ви

Бръчки

Бръчките показват приблизителната ви възраст, но не само това. Всеки път, когато изпитате емоция като щастие, тревожност, тъга и т.н., вие използвате различни лицеви мускули, за да покажете тази емоция. С течение на времето мускулите, които сте използвали най-много, изразявайки емоциите си, се превръщат в най-изявените бръчки. Например, ако имате силно изразени бръчки отстрани на устните си, това разкрива оптимистична нагласа, докато бръчките на челото показват, че сте доста мрачни и сърдити хора.

4. Ъгълът, под който заставате на снимки, може да разкрие професията ви

Снимка

Всеки път, когато се снима, човек застава така, че да показва по-добрата страна на лицето си. Едни хора застават от ляво, други от дясно, а проучване на Университета в Южна Австралия показва, че този избор изобщо не е произволен.

Според проучването, хората, които имат креативни професии, предпочитат да показват левия си профил, когато позират за снимка, докато тези с по-практични професии като учени и инженери най-често избират десния. Проучването също показва, че жените обикновено харесват повече левия си профил.

5. Вашите селфита разкриват ключовите черти от характера ви

Селфи

Според Лин Кий, изследовател в Технологичния университет в Сингапур, начинът, по който си правите селфи, разкрива ключови черти на характера.

Тя анализира общо 123 селфита и установява, че хората, които са приятелски настроени си правят селфи отдолу. Такива хора са отворени, обичат да опитват нови неща и не се страхуват да покажат своята луда, забавна страна. Невротичните хора, които са обсебени от външния си вид, обикновено публикуват селфита, на които са със сериозна физиономия.

6. Размерът на носа показва колко амбициозни сте

Нос

Размерът на носа и нивата на амбицията са свързани. В проучване, публикувано в Journal of Craniofacial Surgery, са анализирани 1700 портретни снимки, като фокусът е върху размера и формата на носа на хората. Учените идентифицират 14 различни форми и размери на носа. Изводите от проучването са, че хората с големи носове са по-амбициозни.

7. Навиците на човек личат на лицето му

Жена

Колкото и странно да звучи, с напредването на възрастта се появяват някои отличителни черти на лицето, заради специфичния начин на живот на всеки. Както добрите, така и лошите навици на човек се виждат на лицето му.

КАКВО МИСЛИШ?

-1 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

жива

„Жива“ – скритата душа на България

Свети Георги

Гергьовден е! Почитаме Свети Георги Победоносец