in

ЛюбовЛюбов

7 любопитни факта за „Сексът и градът“, които не знаете

Сексът и градът е един от най-успешните сериали на 90-те. Той е създаден по едноименния роман на писателката Кандис Бушнел. Сюжетът проследява живота на 4 жени в Ню Йорк, като се засяга въпросът за мястото на жената в съвременното общество.

Сериалът има изключително голям успех, затова историята продължава и в два филма, но до трети филм така и не се стига, въпреки че има такава идея.

През 2021 година любимите ни героини – Кари, Миранда и Шарлот се завръщат в новите серии „И просто така…“. Саманта няма да участва, но със сигурност създателите са ни приготвили много интересен сюжет и нови герои, които да компенсират липсата й.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sex And The City FANS (@andjustlikethat_satc_)

Въпреки че от излизането на последния 6-ти сезон на сериала минаха доста години, има някои тайни относно продукцията, които едва ли знаете.

1. Един от героите трябвало да умре в „Сексът и градът 3“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @womansmind2021

Въпреки че филмът така и не стана реалност, в третия филм, Тузара трябвало да умре. В неосъществения филм главният герой трябвало да умре от сърдечен удар под душа, а историята да се завърти около справянето на Кари със загубата.

2. Има слухове, че заради Ким Катрал не се е осъществил плана за трети филм

Напрежението между Сара Джесика Паркър и Ким Катрал е довело до решението да не се снима трети филм „Сексът и градът“. Ким Катрал отказала да участва, след като прочела сценария и разбрала за трагичната съдба на Тузара. Освен всичко това, Катрал има опасения, че сюжетът не е подходящ за нейната героиня, както и че самата тя вече е прекалено възрастна, за да играе ролята на Саманта. Вероятно поради същите тези причини, Ким Катрал няма да участва и в новите серии „И просто така…“

3. Историята на роклята на Кари Брадшоу от последния епизод на поредицата 

В последния епизод от сезон 6, Кари носи гигантска рокля на Versace. Патриша Фийлд, стилистът на сериала, искала тази визия да бъде част от шоуто. Първата мисъл на Майкъл Патрик Кинг била, че не е реалистично Кари да е побрала тази огромна рокля в куфара си, тъй като тогава тя се намира в Париж, но Патриша отвърнала с думите „Трябва да разбереш – все пак това е Версаче“. В този сериал дрехите са по-важни от границите на реалността…

4. Крис Нот мрази филмите

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @vintagepinksoul

Оказва се, че филмите са нещо, което Крис Нот изобщо не харесва. Той смята двата филма за банални, а нещото, което най-много мрази, е сцената в дрешника. Тази, в която предлага брак на Кари с обувка Маноло Бланик. Крис Нот мисли, че тази сцена е прекалено романтична и няма дори капка реализъм.

5. Сезон 6 трябвало да бъде краят на историята

За създателя на поредицата Майкъл Патрик Кинг всичко трябвало да приключи окончателно в момента, в който на телефона на Кари се изписва „Джон“, в последния епизод на 6-ти сезон, но няколко години по-късно, през 2008 г., беше пуснат първи филм, а две години по-късно излезе и „Сексът и градът 2“. Кристин Дейвис, която играе Шарлот Йорк, казва, че била съкрушена, че шоуто е към своя край.

6. Кристин Дейвис за нейната най-запомняща се сцена от първия филм

В края на първия филм Шарлот (Кристин Дейвис) е бременна и предстои да роди. Тя влиза в ресторант и вижда Тузара (Крис Нот), който току-що беше изоставил Кари пред олтара в деня на сватбата им. Когато тя се опитва да избяга, Тузара се опитва да я настигне. Двамата започват да спорят, а водите на Шарлот изтичат и тя започва да ражда. Актрисата казва, че е било забавно, но сложно да се направи тази сцена, тъй като е трябвало да изглежда наистина ядосана, а около снимачната площадка имало около 500 фенове и журналисти.

7. Според Сара Джесика Паркър, сериалът не би бил успешен в днешно време

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BASAAR (@thebasaar)

Сексът и градът определено повдигна въпроси за женската сила, но Сара Джесика Паркър казва, че шоуто не би било подходящо за днешното общество. Тя признава, че сериалът със сигурност е емблематичен, но времето му под светлината на прожекторите си е отишло.

  • Харесвате ли сериала Сексът и градът?

    Снимка: Instagram/21stcenturysuckss
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ана Уинтър – най-влиятелната жена в света на модата на 72

Памуккале – природното чудо на Турция