in

5 практични идеи за обзавеждане на детска стая

Снимки: Pinterest
Снимки: Pinterest

Обзавеждането на детска стая е истинско предизвикателство за всеки родител. Децата растат толкова бързо и неусетно, че е хубаво да помислите за мебели и дизайн, които да устоят на времето и да бъдат най-вече функционални. Най-важно е детето да има пространство за игра, а за дизайн е най-добре да се спрете на този, който да бъде актуален за всяка възраст.

1. Изберете удобно и практично легло

Разбира се, едно от най-важните неща във всяка детска стая е леглото. То трябва да бъде най-вече удобно за детето. Хубаво е когато избирате легло да помислите няколко години напред, за да не се налага скоро да го сменяте.

Леглата, които предлагат второ легло, което се издърпва отдолу, е много практичен. Така когато дойде на гости приятел на вашето дете, ще има къде да преспи. Двуетажните легла също са добър вариант. Всичко зависи от пространството, с което разполагате.

 

2. Място за съхранение

Обърнете внимание и на местата за съхранение. Освен дрехи, децата имат много играчки и трябва да потърсите добро решение за тяхното съхранение.

Може да харесате ниски отворени шкафове, в които да наредите вещите на вашето дете, както и удобен гардероб или шкаф за дрехи с практични разпределения вътре.

Ъгловите пейки с място за съхранение също ще свършат добра работа.

 

3. Място за игра

След избора на легло, другото важно нещо е пространството, което ще предвидите за игра на вашето дете. Ако искате то да играе по-дълго време в стаята си и да бъде самостоятелно, оставете повече пространство за игра.

Много актуални са палатките за детски стаи, които децата асоциират с къщички и обичат да прекарват време в тях.

Ако се спрете на подобен тип обзавеждане, поставете палатката по-встрани, за да има празно пространство, където детето да реди конструктури, да разхвърля играчки и да играе на воля.

 

4. Дизайн

Както вече споменахме, хубаво е да заложите на дизайн, който ще бъде актуален за всяка възраст. Ако сега вашето дете много харесва например „Пес патрул“, след година няма да бъде така.

Тематичните стаи омръзват по-бързо. Ако детето ви много държи да има нещо на любимите си герои, изберете подходящи аксесоари, като чаршафи и калъфки.

5. Цвят 

За цвят на стаята най-добрият избор е да бъде неутрален. Не е задължително да боядисате момчешка стая в синьо или момичешка в розово.

Зелено или жълто са подходящи цветове за детска стая и създават повече настроение.

 

  • Предстои ли ви обзавеждане на детска стая?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Малките чудеса, които стават на Коледа

Сутрешни ритуали за отслабване