in

5 практични идеи за обзавеждане на детска стая

Снимки: Pinterest
Снимки: Pinterest

Обзавеждането на детска стая е истинско предизвикателство за всеки родител. Децата растат толкова бързо и неусетно, че е хубаво да помислите за мебели и дизайн, които да устоят на времето и да бъдат най-вече функционални. Най-важно е детето да има пространство за игра, а за дизайн е най-добре да се спрете на този, който да бъде актуален за всяка възраст.

1. Изберете удобно и практично легло

Разбира се, едно от най-важните неща във всяка детска стая е леглото. То трябва да бъде най-вече удобно за детето. Хубаво е когато избирате легло да помислите няколко години напред, за да не се налага скоро да го сменяте.

Леглата, които предлагат второ легло, което се издърпва отдолу, е много практичен. Така когато дойде на гости приятел на вашето дете, ще има къде да преспи. Двуетажните легла също са добър вариант. Всичко зависи от пространството, с което разполагате.

 

2. Място за съхранение

Обърнете внимание и на местата за съхранение. Освен дрехи, децата имат много играчки и трябва да потърсите добро решение за тяхното съхранение.

Може да харесате ниски отворени шкафове, в които да наредите вещите на вашето дете, както и удобен гардероб или шкаф за дрехи с практични разпределения вътре.

Ъгловите пейки с място за съхранение също ще свършат добра работа.

 

3. Място за игра

След избора на легло, другото важно нещо е пространството, което ще предвидите за игра на вашето дете. Ако искате то да играе по-дълго време в стаята си и да бъде самостоятелно, оставете повече пространство за игра.

Много актуални са палатките за детски стаи, които децата асоциират с къщички и обичат да прекарват време в тях.

Ако се спрете на подобен тип обзавеждане, поставете палатката по-встрани, за да има празно пространство, където детето да реди конструктури, да разхвърля играчки и да играе на воля.

 

4. Дизайн

Както вече споменахме, хубаво е да заложите на дизайн, който ще бъде актуален за всяка възраст. Ако сега вашето дете много харесва например „Пес патрул“, след година няма да бъде така.

Тематичните стаи омръзват по-бързо. Ако детето ви много държи да има нещо на любимите си герои, изберете подходящи аксесоари, като чаршафи и калъфки.

5. Цвят 

За цвят на стаята най-добрият избор е да бъде неутрален. Не е задължително да боядисате момчешка стая в синьо или момичешка в розово.

Зелено или жълто са подходящи цветове за детска стая и създават повече настроение.

 

  • Предстои ли ви обзавеждане на детска стая?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Малките чудеса, които стават на Коледа

Сутрешни ритуали за отслабване