in

5 неща, които трябва да знаете, преди да си направите гел лак

гел лак

Изборът на обикновен лак за нокти понякога изглежда като загуба на време, тъй като цветът не издъжа дълго време. Една алтернатива, маникюрът с гел, трае много по-дълго и обикновено струва повече. Може да си струва инвестицията, ако избягвате често срещаните грешки и помните тези неща преди първия си гел маникюр. У дома също можете да поддържате здрави, красиви нокти с тези съвети:

Основното предимсто на маникюра с гел лак е неговата дълготрайност. За разлика от обикновения лак, който може да се напука след два до три дни, ноктите с гел са неразрушими, което ги прави идеални за сватби, специални поводи и ваканции. След като напуснете салона, можете да извършвате всякакви дейности, без да се притеснявате, че ще развалите маникюра си. Освен това докато гелът е върху ноктите ви, това е като да носите слой защитна броня, която предпазва ноктите ви от счупване. Но има и няколко неща, с които трябва да внимавате и днес ще ви разкажем за тях:

гел лак, маникюр

1. Ултравиолетовите лъчи при гел лак

Нанасянето на гел не се различава много от нанасянето на традиционен лак, с изключение на процеса на втвърдяване под UV-излъчващи лампи. Те не са за подценяване, въпреки че времето на експозиция е кратко. UV лампите са много мощни и излъчват UVA лъчи, много по-мощни от тези на слънцето. Вероятно забравяте да предпазите ръцете си от тези лъчи, когато отивате на маникюр и това може да доведе до по-бързото състаряване на кожата.

2. Гел лакът трябва да се поставя правилно

Не само ултравиолетовата светлина е потенциално вредна. Начинът, по който ви поставят гел лака е не по-малко важен. Трябва да се внимава с времето, което стоите под лампата, но и с вида на лака. Ако стоите повече време, лакът ще се втвръди прекалено много и става много труден за премахване. Правилно нанесеният гел трябва буквално да „изплува“ от нокътя с ацетон.

Когато гелът не е добре втвърден, той няма да се отлепи и трябва да бъде отчупен ръчно, което е много травмиращо за нокътната плочка.

3. Маникюрът с гел може да отслаби ноктите ви

Редовното използване на гел лак може да доведе до дехидратация и изтъняване на нокътната плочка. Понякога е хубаво да си правите почивки, но може да забележите, че ноктите ви са по-слаби и по-податливи на чупене.

4. Гелът трябва да се отстранява внимателно

Свалянето на гел лак не означава пълно унищожаване на ноктите. Обикновено маникюристите премахват меки гелове с процес на накисване с ацетон. Нежно изпилете повърхността на нокътя, за да инициирате разграждането на външния слой на гела. След това поставете малко парче памук, напоен с ацетон, и го покрийте с калаено фолио. След 7 до 10 минути гелът трябва да се набръчка. Накрая вземете пръчица за избутване на кожичките и внимателно избутайте отломките.

5. Не си правете гел маникюр твърде често

Най-добрият вариант е да си правите маникюр с гел от време на време и да приемате периодично детоксикиращи средства за гел маникюр, за да позволят на ноктите да се рехидратират и възстановят.

Трябва да овлажнявате ръцете си след като премахнете гел маникюр. Накиснете ноктите си в топъл лосион, който съдържа витамин Е и използвайте масло за кожички възможно най-често

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Сблъсъкът на титаните, оформил съвременна Европа

„Ти, аз, завинаги“ – история за забранена любов по времето на апартейда