in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

5 книги, които всеки мъж трябва да прочете

Книгите са важна част от живота ни и формират начина ни на мислене, вижданията и ценностите ни. Те отварят очите ни и ни помагат да видим нещата от живота и всичко, което ни заобикаля от друг ъгъл. Има книги, които са асболютни класики и всеки трябва да прочете.

Има и книги, които всеки мъж трябва да прочете. Светът на мъжете е необятен и изпълнен с въпроси. Има житейски въпроси, чиито отговори всеки мъж търси и един от най-добрите начини да ги намери е сред страниците на някоя книга с много житейски уроци и преживявания.

Вижте кои са 5-те книги, които всеки мъж трябва да прочете през живота си:

„Любовта трае три години“ от Фредерик Бегбеде 

Неоспорим факт е, че жените са основната фигура в живота на мъжете. По-голямата част от техния живот се върти около темата за жените. Разказвачът в „Любовта трае 3 години“ е Марк Мароние- богат, повърхностен парижанин, който работи като изпълнителен директор в голяма компания, но концентрира по-голямата част от енергията си в посещаване на парижките барове. Това е свят, с който Бегбеде е много добре запознат. В книгата, Марк току-що се е развел и има теория, че любовта продължава 3 години, като се позовава на статистиката, биохимията и личния си опит. Бегбеде поднася горчиви мисли за съвместното съжителство на мъжете и жените, в свят, в който любовта има срок на годност. „Любовта трае три години“ е едновременно забавна, плашеща, понякога фантастична и жестока, но е книга, която всеки мъж трябва да прочете.

„Старецът и морето“ от Ърнест Хемингуей 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Canton Books (@cantonbooks)

Старецът и морето е повест, написана от Ърнест Хемингуей през 1951 година в Куба. Тя е сред най-добрите произведения на автора, а през 1954 година Хемингуей получава Нобелова награда за литература. Основните герои в повестта са старият рибар Сантяго и момче на име Манолин. „Старецът и морето“ е история за волята и вярата. Единствената прехрана на Сантяго е риболовът. След 84 дни без да има никакъв улов, Сантяго влиза навътре в океана, където има големи риби. Хваща огромен марлин, следва сериозна борба между рибаря и рибата, но Сантяго успява да я надвие и я убива с харпуна си. Докато стигне до брега обаче акулите са изяли цялата риба и той се връща само със скелет на риба и изтощен до краен предел. В повестта има много символика, но основната идея е, че старецът е готов по-скоро да умре, отколкото да се предаде…

„Великият Гетсби“ от Франсис Скот Фицджералд

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bookish Geek (@bookreading24)

Великият Гетсби е най-четеният роман за 20-ти век, написан от американец. Джей Гетсби е млад милионер с неизвестно минало. Джей организира големи партита, на които присъстват всякакви хора, включително и непознати. Изглежда така, сякаш животът му е една голяма забава, но всъщност Гетсби е самотен мъж, който копнее за любов. Джей иска да се събере отново с Дейзи, но тя е омъжена и има дъщеря. Гетсби е толкова влюбен в нея, че поема вината за катастрофа, предизвикана от Дейзи, в която умира Мъртъл Уилсън (любовницата на мъжа й). Великият Гетсби е роман, описващ бурния живот през 20-те години години, но и засягащ важни теми като расизма и любовта. Този роман е абсолютна класика и всеки мъж трябва да го прочете поне веднъж в живота си.

„Жени“ от Чарлз Буковски 

Жени е роман на Чарлз Буковски с участието на неговия полуавтобиографичен герой Хенри Чинаски. Хенри е известен поет и писател на около 50-годишна възраст. В живота на Чинаски жените постоянно се появяват и изчезват, а той намира само временно удовлетворение в това. Книгата е фокусирана върху недоволството на героя при сблъсъка му с всяка нова жена, а героините са вдъхновени от истински жени, част от живота на Буковски. Какво вече споменахме темата за жените е основна в мъжкия свят, а книгата на Буковски е доста поучителна…

„На изток от рая“ от Джон Стайнбек 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @buechersammler

„На изток от рая“ е философски роман, засягащ темата за постоянната борба. Борбата между доброто и злото, силата и слабостта, любовта и омразата, красотата и грозотата. Действието в книгата се развива в рамките на 50 години и се проследява живота на 3 поколения от две фамилии. Авторът споделя, че книгата е резултат от едногодишно непрекъснато писане, много молитви, много изхарчена хартия и мазол на ръката. „На изток от рая“ се смята за най-значителното произведение на автора.

 • Коя от книгите ви допада най-много?

  • „Любовта трае три години“
  • „Старецът и морето“
  • „На изток от рая“
  • „Жени“
  • „Великият Гетсби“
  • Нито една

КАКВО МИСЛИШ?

13 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Роден на Великден“ – историята на едно сираче, осиновено в Америка

Спирулина – суперхраната, от която всеки има нужда