in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

5 книги, които всеки мъж трябва да прочете

Книгите са важна част от живота ни и формират начина ни на мислене, вижданията и ценностите ни. Те отварят очите ни и ни помагат да видим нещата от живота и всичко, което ни заобикаля от друг ъгъл. Има книги, които са асболютни класики и всеки трябва да прочете.

Има и книги, които всеки мъж трябва да прочете. Светът на мъжете е необятен и изпълнен с въпроси. Има житейски въпроси, чиито отговори всеки мъж търси и един от най-добрите начини да ги намери е сред страниците на някоя книга с много житейски уроци и преживявания.

Вижте кои са 5-те книги, които всеки мъж трябва да прочете през живота си:

„Любовта трае три години“ от Фредерик Бегбеде 

Неоспорим факт е, че жените са основната фигура в живота на мъжете. По-голямата част от техния живот се върти около темата за жените. Разказвачът в „Любовта трае 3 години“ е Марк Мароние- богат, повърхностен парижанин, който работи като изпълнителен директор в голяма компания, но концентрира по-голямата част от енергията си в посещаване на парижките барове. Това е свят, с който Бегбеде е много добре запознат. В книгата, Марк току-що се е развел и има теория, че любовта продължава 3 години, като се позовава на статистиката, биохимията и личния си опит. Бегбеде поднася горчиви мисли за съвместното съжителство на мъжете и жените, в свят, в който любовта има срок на годност. „Любовта трае три години“ е едновременно забавна, плашеща, понякога фантастична и жестока, но е книга, която всеки мъж трябва да прочете.

„Старецът и морето“ от Ърнест Хемингуей 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Canton Books (@cantonbooks)

Старецът и морето е повест, написана от Ърнест Хемингуей през 1951 година в Куба. Тя е сред най-добрите произведения на автора, а през 1954 година Хемингуей получава Нобелова награда за литература. Основните герои в повестта са старият рибар Сантяго и момче на име Манолин. „Старецът и морето“ е история за волята и вярата. Единствената прехрана на Сантяго е риболовът. След 84 дни без да има никакъв улов, Сантяго влиза навътре в океана, където има големи риби. Хваща огромен марлин, следва сериозна борба между рибаря и рибата, но Сантяго успява да я надвие и я убива с харпуна си. Докато стигне до брега обаче акулите са изяли цялата риба и той се връща само със скелет на риба и изтощен до краен предел. В повестта има много символика, но основната идея е, че старецът е готов по-скоро да умре, отколкото да се предаде…

„Великият Гетсби“ от Франсис Скот Фицджералд

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bookish Geek (@bookreading24)

Великият Гетсби е най-четеният роман за 20-ти век, написан от американец. Джей Гетсби е млад милионер с неизвестно минало. Джей организира големи партита, на които присъстват всякакви хора, включително и непознати. Изглежда така, сякаш животът му е една голяма забава, но всъщност Гетсби е самотен мъж, който копнее за любов. Джей иска да се събере отново с Дейзи, но тя е омъжена и има дъщеря. Гетсби е толкова влюбен в нея, че поема вината за катастрофа, предизвикана от Дейзи, в която умира Мъртъл Уилсън (любовницата на мъжа й). Великият Гетсби е роман, описващ бурния живот през 20-те години години, но и засягащ важни теми като расизма и любовта. Този роман е абсолютна класика и всеки мъж трябва да го прочете поне веднъж в живота си.

„Жени“ от Чарлз Буковски 

Жени е роман на Чарлз Буковски с участието на неговия полуавтобиографичен герой Хенри Чинаски. Хенри е известен поет и писател на около 50-годишна възраст. В живота на Чинаски жените постоянно се появяват и изчезват, а той намира само временно удовлетворение в това. Книгата е фокусирана върху недоволството на героя при сблъсъка му с всяка нова жена, а героините са вдъхновени от истински жени, част от живота на Буковски. Какво вече споменахме темата за жените е основна в мъжкия свят, а книгата на Буковски е доста поучителна…

„На изток от рая“ от Джон Стайнбек 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @buechersammler

„На изток от рая“ е философски роман, засягащ темата за постоянната борба. Борбата между доброто и злото, силата и слабостта, любовта и омразата, красотата и грозотата. Действието в книгата се развива в рамките на 50 години и се проследява живота на 3 поколения от две фамилии. Авторът споделя, че книгата е резултат от едногодишно непрекъснато писане, много молитви, много изхарчена хартия и мазол на ръката. „На изток от рая“ се смята за най-значителното произведение на автора.

 • Коя от книгите ви допада най-много?

  • „Любовта трае три години“
  • „Старецът и морето“
  • „На изток от рая“
  • „Жени“
  • „Великият Гетсби“
  • Нито една

КАКВО МИСЛИШ?

13 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Роден на Великден“ – историята на едно сираче, осиновено в Америка

Спирулина – суперхраната, от която всеки има нужда