in

За мечтата да направиш бар

В столичния Souterrain Bar казват, че коктейлите им са опасни, защото имат вкус на сок, но след това този, който ги опита, не само че не остава само с един, но…не може да ходи. Това, разбира се, е в кръга на шегата. Влезете ли веднъж в бара на ул. „Солунска“ 12, забравяте да си тръгнете. Немалък принос има главният виновник за Souterrain Bar – Ивана Петкова, която стартира проекта през декември, а само за броени дни уютните кътчета на залите се напълниха с хора. 

Ивана, кое е най-важно да има в един столичен бар?

Много фактори са важни, за да има един бар успех. Най-важно за целия екип, който участва и дава ежедневно част от себе си в бар „Сутерен“, е отношението – отношението към хората, които ще дойдат именно там, за да прекарат времето си с нас, отношението към напитката – качествени алкохолни напитки, сиропи, направени на място, комбинации, модифицирани специално спрямо нашето усещане, надявайки се да докоснат хората. Отношение към уюта и атмосферата, към удобството и комфорта.

Как ви хрумна идеята?

Идеята винаги я е имало. Желанието също. Този бар е една мечта. Мечта, в която да покажем любовта към това, което правим, да изразим себе си чрез работата си. Събрахме се хора, всеки от които обича това, което прави и просто искаме и хората да го видят.

Как се роди името?

Името го предложи наш близък приятел, на когото често му хрумват забавни, оригинални идеи. При този голям избор на атрактивни и внушителни имена, ние заложихме на ситуирането на помещението, в което се намира барът. Простичко, ясно, точно, указващо къде сме позиционирани.

По колко часа спите в денонощието?

Различно. Както се случи. Работата ни не предполага много сън.

Какво обича да пие българинът?

Качествени напитки. С навлизането все по-ярко на баровата култура, повече българи се насочват към барове с атрактивни коктейли, но все пак с доза консерватизъм. Българинът търси познатото, наложеното, но вече е склонен да опитва, да търси добрия вкус, да оценява новостите и да следва тенденциите.

Колко минимум коктейла трябва да предлага менюто в един бар?

Няма значение количеството. И два да са – важно е да са балансирани, вкусни, да имат визия и богати вкусови качества.

Разкажете какво предлага вашият?

Барът предлага алкохолни напитки, класически и авторски коктейли. Скоро ще отвори и прекрасна лятна градина, в която ще включим страхотни кафе-напитки, а защо не и нещо за хапване.

Кой е най-екзотичният коктейл?

Казва се Dacota и в него са съчетани тропически вкусове, балансирани с цитрусови нотки.

А най-пивкият?

Лично за мен е този с лютата ракия – изключително интересна комбинация, която рядко остава без да бъде повторена от хората, опитали я веднъж.

Най-отпускащият?

Наричаме го Saronno. Комбинация от бърбън, ликьор с вкус на бадем, с привкус на билки и ядки.

Какви хора ходят на бар – млади, на средна възраст, хора с тайни или с грижи?
Всички ходят. Или поне трябва. В забързаното ежедневие всеки трябва да има своята комфортна зона в края на деня, съчетана с добро отношение и вкусна напитка.
Кой е вашият любим коктейл?
Violet, защото ме връща в детството, изпълнено с топли цветове и любим вкус на виолетка.

 

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

4.2k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пет жени в еднакви рокли: влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни

Дистанционната работа – мода или необходимост: Съветите на Али и Тамара