in

ЛюбовЛюбов

Закуска с жирафи в Giraffe Manor

Снимки: Instagram
Снимки: Instagram

Кения не е най-популярната туристическа дестинация, но със сигурност посещаването на подобна държава е интересно и запомнящо се преживяване.

Ако сте решили да посетите африканската държава, има много интересно място, на което можете да отседнете. Giraffe Manor или Имението на жирафите е бутиков хотел в Найроби, столицата на Кения. Мястото е заобиколено от 50 декара земя, които са част от комплекса, който пък се намира в гора с площ около 500 декара.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giraffe Manor (@thegiraffemanor)

Хотелът е известен с това, че е дом на стадо жирафи от рядката порода Ротшилд. В целия свят има само 700 жирафа от тази порода. Жирафите в Giraffe Manor живеят свободно на споменатите 50 декара земя и са голяма атракция за посетителите на хотела.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giraffe Manor Hotel (@giraffe.manor)

Всичко започва през 70-те години, когато  Джок и Бети Лесли-Мелвил осиновяват осиротял жираф на име Дейзи.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S I E R R Δ (@fernandasierrafitness)

Таня Кар-Хартли живее наблизо и като дете минава през имението, когато язди в този район, за да пие чай с Бети. Тя мечтае някой ден това имение да бъде нейно. По-късно, когато вече е семейна, Таня и съпругът й Майки, който също обожава животните, купуват имението и то се превръща в световноизвестен хотел.

Самата сграда също е забележителна. Имението има дълга история- построено е през 30-те години на миналия век и в него са отсядали хора, които са идвали в района, за да ходят на сафари. След това собствениците се сменят многократно, докато не се появяват Таня и Майки Кар-Хартли.

Сградата има величествена фасада, елегантен интериор, красиви зелени градини и тераси. Хората, които са отсядали в хотела, казват, че е като да влезеш във филма „Далеч от Африка“. Една от 12-те стаи в хотела дори е кръстена на авторката на книгата, по която е направен филмът, Карен Бликсен.

12-те стаи са разделени в двете части на хотела. Всички са елегантно обзаведени, разполагат с легла с балдахини и имат гледка към двора и съответно към жирафите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giraffe Manor Hotel (@giraffe.manor)

Това е единственото място в света, където можете свободно да храните и да снимате жирафите. Те търсят лакомства постоянно, надничат през прозорците на стаите и правят компания на посетителите по време на закуска.

Освен че можете свободно да комуникирате с жирафите, да им давате лакомства и да се занимавате с тях, можете да посетите сиропиталището за слонове на Шелдрик, да разгледате музей „Карен Бликсен“ или просто да се разходите в огромната гора.

Loading

  • Бихте ли отседнали в Имението на жирафите?

    Снимка: Instagram/Giraffe Manor Hotel community
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 грешки в грима, които ни състаряват

10 цитата, с които ще запомним Върджил Абло