in

10 различни приложения на балсама за устни

Балсамът за устни е нещото, което всяка жена носи винаги със себе си. Без значение дали е зима или лято, устните непрестанно изсъхват и имат нужда от овлажняване и подхранване. Освен че прави устните ни меки, балсамът има и доста други приложения, за които вероятно не знаете. Ето 10 от тях:

1. За справяне с „бебешката“ коса

Малките стърчащи кичурчета нова коса, които се появяват около лицето ни могат да бъдат много досадни. Стърчат и застават както пожелаят, а справянето с тях, без лак за коса, е трудна задача. Тъй като не винаги имаме лак за коса подръка, можете да използвате балсама си за устни, за да се справите с тях. Нанесете малко балсам върху пръстите си и загладете космите. Ще застанат така, както вие ги оформите.

2. За освежаване

 

С напредването на деня започваме да имаме изморен вид, което не е хубаво, особено ако имаме ангажимент вечерта. Ако не носите гримовете си и не можете да освежите лицето си с тяхна помощ, можете да използвате балсам за устни. Нанесете малко балсам на скулите и под очите. Веднага ще започнете да изглеждате по-свежи. А тъй като балсамът е мазен, ще постигнете ефект, подобен на този на хайлайтъра.

3. За оформяне на веждите 

Въпреки че сутрин сресваме веждите си, по някое време през деня те отново започват да стърчат в различни посоки. Ако нямате гел за вежди в чантата си, нанесете малко балсам за устни върху тях и по този начин ще ги фиксирате.

4. За справяне със сухите ръце 

През зимата ръцете много изсъхват от студа и понякога дори се появяват дълбоки и болезнени пукнатини. За да се справите с тях, можете да нанесете дебел слой балсам за устни. Балсамът запечатва влагата вътре в кожата и ще възстанови изсушената кожа.

5. За справяне с порязвания 

Порязването при бръснене може да бъде много болезнено и раната, колкото и миниатюрна да е, може да кърви силно. За да спрете кървенето и да забързате процеса на заздравяване, можете да нанесете балсам за устни върху раната.

6. При разраняване на носа 

През зимата често боледуваме и един от най-честите симптоми е хремата. При продължително боледуване кожата около носа изсъхва, започва да се лющи и да боли. Можете да намажете това място с балсам за устни. Кожата ще се омекоти и ще се възстанови.

7. За кожичките на ноктите

Можете да използвате балсам за устни вместо олио за кожички. Нанесете балсам върху кожичките вечер преди лягане и ще имате красиви и меки кожички на сутринта.

8. За премахване на грим

Когато се гримирате, но направите грешка и размажете очната си линия или спиралата, можете да нанесете малко балсам за устни върху клечка за уши и да почистите мястото, без да размажете останалата част от очната линия.

9. При боядисване на косата

Ако боядисвате косата си сами, вкъщи, знаете колко неприятно е зоната около косата (челото и слепоочието) да се оцвети от боята. За да избегнете това, можете да нанесете малко балсам за устни покрай косата. Дори да излизате по време на боядисване, след това ще се измие много лесно.

10. За лекуване на мазоли 

Ако имате нови обувки, които са ви направили мазоли, но искате да ги обуете отново, можете да нанесете малко балсам за устни върху раните. Така ще създадете бариера между мехурите и кожата на обувките и няма да се разраняват.

  • Използвате ли балсама за устни за друго, освен за омекотяване на устните?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

София Лундберг превръща развода и отчаянието в литература

Стресът – тихият убиец