in

10 от най-нелепите диети в света

диети

Крайностите, до които някои хора могат да стигнат, за да бъдат слаби, са невероятни. Много лекари силно препоръчват да не следвате подобни диети, тъй като могат да ви причинят значителни здравословни проблеми. Вижте 10 от най-нелепите диети, за които трудно ще повярвате, че съществуват:

1. Ледена диета

Концепцията на ледената диета включва консумацията на 4 чаши лед на ден, като не са необходими други промени в ежедневните навици на спазващите я. Според някои диетолози усилията на тялото да доведе всичко от ледено студено до телесна температура, допринася за изгарянето на калории. Консумацоията на повече вода също спомага за този процес. Дъвченето на лед обаче може да бъде вредно за зъбите и тази диета е малко вероятно да помогне за загуба на мазнини.

2. Диета с памучни топчета

Много лекари определят тази диета като вредна и дори опасна. Диетата с памучни топки е започнала в модната индустрия, като моделите потапяли топчетата от памук в супа, сок и други течности, преди да ги ядат. Целта им била да се чувстват сити и да ядат по-малко количество храна. Поглъщането на неядливи предмети може да причини сериозни чревни проблеми, категорични са хранителните експерти.

3. Въздушна диета

Въздушната диета включва представяне на храна, рисуване на храна или говорене за храна. Тоест всичко друго, но не и консумиране на храна. Не консумирате нищо друго, освен въздух. Хората, които се опитат да спазват подобен режим, със сигурност ще видят резултати, но могат да увредят сериозно метаболизма си. А когато възстановят хранителните си навици, ще наддадат бързо тегло.

4. Диети на бебешка храна

Бебешката храна е направена за бебета, но някои хора смятат, че има ползи и за възрастните. Сред версиите на тази диета са ядене на един буркан бебешка храна, вместо едно пълно ядене. Други препоръчват консумиране на 14 буркана на ден или 10 буркана с едно нормално човешко хранене.

5. Молитвени диети

Молитвената диета е популярна сред по-религиозните хора. Основният момент в нея е молитвата всяка сутрин, насочена към зов за помощ при яденето на по-малко храна, загубата на мазнини и изграждането на мускули. Резултати обикновено се постигат, когато молитвите са придружени от здравословно храненен и навици на живот.

6. Зашиване на уши

Колко нелепи неща правят хората, за да отслабнат… Според някои проучвания (с не особено ясен произход) закрепването на определени области от ухото може да помогне за насърчаване на загубата на тегло. Много специалисти обаче поставят под въпрос разликата между тази и традиционната акупунктура. Когато е направена от обучен професионалист, традиционната акупунктура може да помогне на тялото да се отпусне и да насочи положителна енергия към определени области и да насърчи устойчива загуба на мазнини и изграждане на мускули.

7. Спяща диета

Някои хора правят екстремни варианти на тази диета, опитвайки да спят близо 20 часа на ден, за да не се хранят. Получаването на допълнителен сън се отразява благоприятно върху здравето, но не трябва да се прекалява до такава степен, твърдят експертите.

8.  Диета с десерти за закуска

Звучи невероятно, нали! Диета да препоръчва яденето на десерт за закуска… Това ще ограничи глада за захар през деня. Други експерти обаче твърдят, че приемането на храни с високо съдържание на захар в първото хранене за деня, може да доведе до повишаване нивата на кръвната захар. Освен това може да изостри тревожността и лошото настроение през целия ден и да повлияе на енергийните ви нива.

9. „Vision“ диета

Тази диета се появява в началото на 21 век и се основава на идеята, че храните, видяни през синя леща, са по-малко привлекателни за човешкото око. Смята се също, че носенето на очила със сини стъкла намалява апетита за храна, тъй като през тях тя изглежда по по-непривлекателен начин.

10. Цигарена диета

През 20-те години на миналия век една цигарена компания започва да популяризира потенциалните ефекти от загуба на тегло от тютюнопушенето. Никотинът може да потисне апетита, а това води до прием на по-малко калории. Интересно е как подобно нещо може да е било популяризирано като ефективна диета. Редовното пушене на цигари създава сериозни предпоставки за развитие на рак на белите дробове и други видове ракови заболявания. Въпреки това, колкото и да е вреден, този вид потискане на апетита все още се използва от някои хора в модната индустрия.

Loading

 • Коя диета според вас е най-шокираща от всички?

  Diet
  • Въздушна диета
  • Ледена диета
  • Цигарена диета
  • „Vision“ диета
  • Десертна диета
  • Спяща диета
  • Зашиване на уши
  • Диета с памучни топчета
  • Диета с бебешка храна
  • Молитвена диета

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

рубик

Историята на кубчето на Рубик

Криминални филми

Най-интересните филми, базирани на реални престъпления