in

ЕхаЕха СмяхСмях СладкоСладко ОМГОМГ ЛюбовЛюбов ЯдосанЯдосан

10 неща, които не трябва да купувате от летището

летище

Невероятно е усещането за свобода и това, че можем да летим до всяка избрана от нас дестинация. Времето обаче, което прекарваме на летището, е всичко друго, но не и безплатно. Всъщност, може да бъде доста скъпо, ако направите грешката да купите някои от тези неща, докато сте там:

1. Wi-Fi

летище

Не всички летища предлагат безплатен Wi-Fi, а ако има такъв, в повечето случай е бавен и слаб. Въпреки, че всички ние сме станали толкова зависими от технологиите и това да сме постоянно свързани с интернет, опитайте през тези няколко часа да правите нещо друго – да четете книга, списание или просто да си почивате. Имейлите и всичко останало може да почака.

2. Електроника

зарядно

Електрониката, закупена на летището, ще ви струва значително повече, отколкото ако я закупите от нормален магазин. Дори когато става дума за зарядно и слушалки, които сте забравили неволно. На летището ще платите с около 34% повече, отколкото ако пазарувате онлайн, а зарядното може да струва дори с 50% повече.

3. Храна

Винаги е добра идея да хапнете преди полет, но най-добре е да не бъде от летището. Там храната не е много вкусна, а цената ѝ е доста по-висока. Пътниците често го правят, за да убият време до полета, а не защото са много гладни. По-добре изпийте едно кафе, но избягвайте да се храните там.

4. Сувенири

сувенир

На летището има космическа надценка на сувенирите. Каквото и да правите, не купувайте нещо за спомен от там. Чувството е много по-хубаво, когато си купите сувенир от дестинацията, до която сте пътували.

5. Чужда валута

валута

Това вероятно е едно от последните неща, които трябва да правите на летището, а именно да обменяте чужда валута. Кабинките за обмяна на валута на летището начисляват високи такси, а валутните курсове не са най-добрите. По-добре изтеглете пари от банкомат, когато пристигнете, и ще имате много по-добър обменен курс.

6. Възглавници за врата

Ако ви предстои дълъг полет, купете си предварително възглавница за врата. Тези на летището са докосвани и пробвани от много пътници и цената им е далеч по-висока от нормалната.

7. Лекарства

аптека

Склонни ли сте да ви прилошава, когато пътувате със самолет? Ако е така, постарайте се да имате всичко необходимо под ръка в ръчния си багаж, в случай, че ви стане лошо, за да не се налага да купувате лекарства от летището. Цените там винаги са доста завишени.

8. Куфар

куфари

Да си закупите куфар от летището също е голяма грешка. Обикновено искаме да си купим нещо, но цените на куфарите са значително по-високи и изборът е доста ограничен в сравенение с магазините.

9. Алкохол

алкохол

Много хора се спират в безмитните магазини, заради общоприетото схващане, че ще спестят доста пари от данъци. Но това не е точно така, защото те не компенсират надценката в цените.

10. Парфюми

парфюм

Често обичаме да си купуваме парфюми от безмитните магазини по летищата, но и често се случва те да са фалшиви. Безмитният магазин ви продава парфюма за истинска стока, но тя реално може да не е такава. И дори търговците не са наясно с това. Най-добре е да си купувате парфюми директно от производителя им или от магазин, на който имате доверие.

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ракъс

„Ракъс“ – чувствена история за любов и още нещо

Пестене пари

12 излишни покупки, които да спрете да правите