in

10 неща, които не бива да правите във фитнес залата

Фитнес зала

Тренировките във фитнес залите са страхотни. Хората се грижат за здравето и визията си, разтоварват ума си и се наслаждават на времето насаме със себе си. Нормално е всеки да иска да се възползва от времето във фитнес залата максимално, но хората често забравят, че все пак това е обществено място.

Всеки, който тренира в зала, трябва да се съобразява с околните и да не прави неща, които им причиняват дискомфорт. Има елементарни правила, които всеки би трябвало да знае, но ако не сте наясно с тях, ето 10 неща, които не бива да правите във фитнес залата:

1. Не разхвърляйте

Фитнес

Във фитнес залите има различни неща, които хората могат да използват- постелки, фоумролери, различни тежести и т.н. Основното правило във фитнес залата е да връщате тези неща по местата им, веднага щом приключите с тях. Никой не е длъжен да ходи след вас и да подрежда, така че просто оставяйте всичко там, откъдето сте го взели, когато вече не го използвате. Ако се замислите, на вас също няма да ви бъде приятно да търсите нещата, които ви трябват из цялата зала.

2. Използвайте съблекалнята по предназначение

Съблекалня

Идеята на съблекалните във фитнес залите е хората да сложат дрехите си за тренировка, след това да си вземат бърз душ и да се облекат. Това не е мястото да провеждате видеоразговори, да си почивате и да убивате време. Стоейки безцелно в съблекалнята, притеснявате хората, които искат да я използват по предназначение.

3. Не правете упражнения точно пред стойката за тежести

Тежести

Много хора имат лошия навик да вземат гирата или дъмбела, който им е нужен и да започнат да изпълняват упражненията точно пред стойката, от която са го взели. По този начин блокирате достъпа на останалите трениращи до гирите, което не е хубаво. Вземете тежестите, които са ви необходими и намерете сводобно място, на което да ги използвате.

4. Бъдете учтиви

Фитнес зала

Всички трениращи знаят, че повечето уреди във фитнеса не са достатъчни, особено в по-натоварените часови диапазони. Старайте се да бъдете учтиви. Например ако някой чака за вашия уред, кажете му приблизително колко време ви остава или предложете да тренирате заедно, тоест единият да изполва уреда, докато другият тренира и обратно. Добрият тон ще направи треноровката много по-приятна, както за вас, така и за околните.

5. Не хвърляйте тежестите

Тежести

Не е редно да хвърляте тежестите на земята поради много причини. Първо, когато го направите с по-тежък дъмбел, ще вдигнете много шум. Второ, ако не внимавате, може да премажете нечий крак. Когато използвате някакви тежести, оставяйте ги на земята внимателно, вместо да ги хвърляте отвисоко.

6. Не слушайте музика без слушалки

Фитнес зала музика

Повечето хора обичат да слушат музика, докато тренират. Това е страхотно, но винаги използвайте слушалки. Останалите хора в залата не са длъжни да слушат вашата музика.

7. Не снимайте хората без разрешение

Зала

Често се случва някой да направи произволна снимка на залата, която да качи в социалните мрежи. Когато правите това обаче обикновено снимате и случайни хора, които вероятно не желаят да присъстват на снимките ви. Не снимайте никого без разрешение, изключително неприятно е, а дори е и незаконно.

8. Не говорете прекалено много

Зала разговори

Няма нищо лошо в това да си говорите с останалите трениращи, но не прекалявайте, особено когато заговаряте непознат човек. Повечето хора нямат достатъчно време за качествена тренировка, така че искат да се възползват от времето в залата максимално много.

Също така се опитвайте да не говорите на висок глас, за да не пречите. Има най-различни хора- някои се разсейват от говора на околните, други просто искат да бъде тихо. Така или иначе фитнес залата не е място за разговори, така че опитайте да не говорите прекалено много и прекалено силно.

9. Почиствайте фитнес уредите след себе си

Почистване уреди

Съвсем нормално е човек да се поти, докато тренира, но почиствайте уредите след себе си. В повечето зали има специални препарати и кърпи, които са за почистване на седалките и другите части от уредите, до които хората се докосват.

Със сигурност и на вас не ви е приятно, когато фитнес уредът е мокър от потта на предния човек.

10. Не сядайте някъде в залата безцелно

Телефон зала

Има много хора, които отиват във фитнес залата и прекарват половината от времето, скролвайки в социалните мрежи. Препоръчително е да отидете във фитнеса, да направите тренировката си, без особено дълги почивки и след това да си тръгнете. По този начин няма да правите навалица и да заемате уредите.

  • Допускате ли тези грешки във фитнес залата?

    Фитнес
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ханс Кристиян Андерсен

Тъжната приказка за живота на Андерсен

Стивън Сегал

7 от най-добрите филми с участието на Стивън Сегал