in

Топ 7 фитнес тенденции това лято

Тенденции фитнес

Лятото е тук, а с идването на топлото време и по-малкото количество дрехи, които носим, необходимостта от тренировки и движение се засилва.

Този сезон ни дава възможността да разнообразим тренировките си. Можем да посещаваме групови тренировки на открито, да правим дълги разходки сред природата, да се наслаждаваме на плуване на открито и още много други.

Ако тренировките във фитнеса са ви омръзнали и искате да опитате нещо ново и различно, вижте кои са 7-те фитнес тенденции за това лято:

1. Тренировки със собствено тегло

Тренировка собствено тегло

Тренировките със собствено тегло имат много предимства пред тези с тежести. Не е необходимо задължително да посещавате фитнес зала. Можете да тренирате вкъщи, на полянката пред блока, в офиса, по време на обедната почивка, и общо взето навсякъде и по всяко време.

Най-хубавото е, че можете да правите онлайн тренировки, без да ви е необходимо каквото и да било оборудване.

С нарастването на популярността на този тип тренировки, вече нямате извинение да не тренирате.

2. Плиометрични тренировки

Тренировка

Най-общо казано, плиометрията са специализирани, високоинтензивни тренировъчни методи, които подобряват силата и скоростта. Плиометричните упражнения представляват различни подскоци, отскачащи движения, хвърляне на медицинска топка и други. Идеята на тези упражнения е мускулът силно да се преразтегне преди да се съкрати – така става по-еластичен.

Хубавото на плиометричните тренировки е, че са високоинтензивни, което автоматично означава, че не отнемат много време.

3. Вдигане на тежести

Вдигане на тежести

Вдигането на тежести винаги е било популярно сред мъжете, но напоследък все повече жени започват да го правят. Упражненията с тежести са много ефективни и когато са подбрани правилно, няма да имат какъвто и да било негативен ефект върху тялото ви.

Това лято вдигането на тежести е една от най-големите тенденции, така че ако не сте опитвали тези тренировки, направете го. Важно е обаче да имате добър треньор, който да ви насочва за правилното изпълнение на упражненията.

4. Дейности на открито

Тенис

Това е най-големият чар на лятото – можете да практикувате разнообразни спортове и да бъдете на чист въздух. През този сезон можете да практикувате всички спортове – тенис на корт, каякинг, пешеходен туризъм, каране на сърф и каквото още се сетите. Тези спортове са много по-интересни и зареждащи от прекарването на един час във фитнеса.

Дори тези спортове да не ви допадат и да тренирате във фитнеса и през лятото, поне можете да ходите до фитнес залата пеша, което е допълнително раздвижване.

5. Фитнес и уелнес събития

Фитнес събитие

Лятото на 2022 година ще бъде за наваксване. Фитнес събитията са страхотни, защото се събират хора с еднакви интереси, обменят опит и спортуват заедно. Има много свежи фитнес и уелнес събития, които можете да посетите това лято.

6. Виртуални тренировки

Онлайн тренировка

Макар че затварянето на фитнес залите беше много неприятно, виртуалните тренировки имат много предимства. Една такава тренировка отнема значително по-малко време, тъй като избягваме времето за придвижване до фитнеса. Обикновено виртуалните тренировки са и по-евтини, тъй като не плащаме за наем на залата.

Поради тези причини, виртуалните тренировки остават много популярни, въпреки че вече няма никакви ограничения, свързани с посещаването на фитнес залите и груповите тренировки.

7. Групови тренировки на открито

Групова тренировка

Освен индивидуалните спортове, които можете да практикувате навън, това лято ще бъдат много популярни груповите тренировки на открито. Всичко, от което се нуждаете, за една тренировка на открито, е постелка, кърпа и шише вода.

Ползите от движението се придружени от полезното влияние на чистия въздух и слънцето. Какво по-хубаво от това?!

Loading

  • Обичате ли да спортувате на открито?

    Тренировка навън
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

релакс

10 начина да релаксирате, без да похарчите нито лев

Гироси

Домашно приготвени гръцки гироси