in

Правят филм за Гунди, Пелето с роля (тийзър)

Два месеца след края на снимките на игралния филм „Гунди – Легенда за любовта“, екипът на мащабната и дългоочаквана продукция вдигна малко завесата и разкри първи кадри от вдъхновяващата история за една от най-великите личности на България – Георги Аспарухов. Вдъхновение за поколения българи, символ на ПФК „Левски“, смятан за най-великият футболист на България за 20 век, той загива едва на 28 години при катастрофа в прохода Витиня. Трагедията отнема и живота на Никола Котков.

Кратък тийзър и официалният плакат на филма бяха публикувани в социалните мрежи. Сцените, включени в премиерното видео, ни пренасят в епохата на вълнуващата лента, като предават емоционалния заряд, с който е пропит филмът още в първите секунди. Само за няколко дни тийзърът беше гледан от над 1 милион души.

Създадена по действителни събития, както и с включени неразказани досега моменти, пресъздадени безупречно благодарение на режисьора Димитър Димитров, сценариста Емил Бонев и оператора Борис Славков, романтичната история на Гунди (Павел Иванов) и неговата съпруга Величка Маркова-Лита (Александра Свиленова) ще оживее на голям екран през 2024 година. Ще покаже не само успеха, но и редица изпитания, през които преминават двамата. Чрез специални ефекти ще бъдат пресъздадени някои от легендарните мачове на Гунди.

„Изключително горди и щастливи сме, че вече можем да покажем първи кадри от филма, за който мечтаем дълги години. Благодарение на блестящия екип от професионалисти, които стоят зад тази огромна продукция, първият официален тийзър е реалност. С това машината на времето се завърта и ни връща към малко познати факти и истории за личността на този легендарен български футболист, вдъхновил цял народ“, споделят Иван Христов и Андрей Арнаудов, продуценти на филма.

Освен Павел Иванов и Александра Свиленова, които поемат тежестта на главните роли, отделни сцени разкриват и друга част от актьорския състав в „Гунди – Легенда за любовта“. В ролята на Мария (майката на Гунди) ще видим Параскева Джукелова, а Александра Костова ще играе Лидка (сестрата на Георги Аспарухов). В семейство Маркови ще се превъплътят Емил Марков в образа на арх. Марков (бащата на Лита), а Биляна Петринска ще изиграе Марена (майката на Лита). В ключова роля ще видим и Стоян Радев, който ще е неотлъчно на терена до Гунди още от първите му дни в професионалния футбол.

Бившият капитан на Левски Станислав Ангелов – Пелето ще има също роля. Той е и футболен консултант на филма. Дони е автор на музиката.

Очаква се постпродукцията и монтажът на филма да продължат няколко месеца.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Виктория Амелина и повторната екзекуция на възраждането

Наталия де Барбаро: Вътрешният глас на много жени е заглушен от какофонията на ежедневието и опитите да угодят на чужди очаквания