in

Летни коктейли, с които да преборим жегата

Коктейли

Най-слънчевият сезон щедро ни предлага море, почивки, танци до зори, сладолед и затова е любим. Но и ни поставя пред предизвикателство как да се справим с горещите му дни. За мнозина чудесен начин да се освежат е с помоща на разхлаждащи и много вкусни напитки. А често пъти те остават и за вечерите. Прeдставяме ви някои от най-предпочитаните и популярни летни коктейли. А ето е съставките, необходими, за да ги приготвите: МОХИТО Има ли любител на коктейлите, който да не е опитвал „Мохито“ през лятото? Едва ли. Тази прочута напитка е комбинация от лайм, захарен сироп, ром. Дали ще е на плажа, дали ще го пиете на някой вечерен купон или на някое изискано събиране, мохитото е точният избор.

Снимка: pixabay.com

СЕКС НА ПЛАЖА Лятото не е лято, ако не вкусим от добре познатия коктейл „Секс на плажа“. Той притежава страхотен плодов вкус на ликьор от праскови, сок от портокал и боровинки. В него има и водка, а за финал – резен портокал и черешка на ръба на чашата. КУБА ЛИБРЕ „Куба Либре“ е миск от ром, кола и лайм. Добавяйки много лед е перфектен начин да се справите с жегата. Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. МАРГАРИТА Ако сте любители на текилата това е напитката за вас. През 1938 г. Карлос Херера създава „Маргарита“, смесвайки текила, трипъл сек и лайм – за танцьорката Марджъри Кинг, която била алергична към повечето от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

Снимка: pixabay.com

МАСТИКА, МЕНТА И БИРА Да не забравяме и тези „коктейли“. Една мента на плажа или студена бира под чадъра си остава класика. А за малко по-късно – мастиката с много е лед е идеален завършек на деня.

Снимка: pixabay.com

ДИНЕНА ЛИМОНАДА Прекрасен летен безалкохолен коктейл с типичния за сезона плод. Може да променяте сладостта като увеличавате количеството на меда или на лимоните. За да забъркате тази лимонада, ви трябват парчета диня, кората от един лимон, прясно изцеден лимонов сок и мед. ТРОПИЧЕСКА СТРАСТ  Още едно много изкушаващо лятно предложение без капка алкохол. Нужни са ви манго, сока на два портокала, сока на лимон, някакъв вид натурален сок, газирана вода.

Снимка: pixabay.com

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.4k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Проф. Стийв Брусати: След няколкостотин години няма да има лъвове, носорози и слонове

Пътят към успеха на Сандра Браун