Есента и зимата са сезоните, в които купичка топла супа е чудесна идея както за обяд, така и за вечеря. Възможностите за приготвяне на крем супа са безброй, тъй като има много различни видове зеленчуци, а можем и да ги комбинираме.
Крем супата от броколи обаче е една от най-вкусните, а в тази рецепта има и бонус- сирене Чедър. То прави супата още по-кремообразна и богата, а купичката от хляб е черешката на тортата. Вижте рецептата за 4 порции супа:
Необходими продукти:
- 1 глава броколи
- 1/4 ч. масло
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 голям морков
- 3 ч. зеленчуков бульон
- 2 ч. сметана за готвене
- 2 ч. настъргано сирене Чедър
- 2 дафинови листа
- сол
- черен пипер
- 4 питки
- зехтин
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в тенджера и запържете лука и чесъна.
Добавете броколите на розички, нарязания морков, бульона, сметаната и подправките.
Супата трябва да се вари, докато зеленчуците омекнат.
Извадете дафиновите листа и пасирайте.
Добавете сиренето Чедър и разбъркайте.
Отрежете горната част на питките и издълбайте вътрешността им. Намажете ги със зехтин отвътре и печете до златисто, около 10 минути.
Напълнете купичките със супа и сервирайте веднага.
-
Яли ли сте супа в купичка от хляб?
-
Да
-
Не
-