in

„Валери Лейн“ – най-романтичната улица в света

Стоплящ сърцето финал на поредицата за очарователната уличка „Валери Лейн“

Снимка: Хермес
Снимка: Хермес

Много неща са се случили на „Валери Лейн“ през последните три години. Нови любови са разцъфтели, токсични връзки са се разпаднали. Детски крачета вече припкат по паважа на любимата уличка в Оксфорд. Есента приближава бавно и уханието й вече се носи във въздуха заедно с обещанието за уютни следобеди с чаша чай, любима книга и топло одеяло, ароматни свещи, а защо не и някое шоколадово лакомство.

Промени са настъпили в живота на всички собственици на магазинчета, но едно си остава същото – топлото приятелство, което ги свързва. И желанието да помогнат на всеки в нужда.

Но тогава се случва нещо неочаквано и Лори, Кийра, Руби, Сюзън и Орхид трябва да са по-сплотени от всякога, за да изпълнят желанието на скъп приятел.

Малката уличка на големите сърца“ поставя емоционален завършек на поредицата за „Валери Лейн“. Освен топлина, усмивки и добро настроение, книгата ще ви предложи и няколко вкусни рецепти – по една от всяка от любимите ни героини. Нека надникнем заедно в сладкарската тетрадка на Кийра и удължим удоволствието от историята за най-романтичната улица в света, като приготвим следните изкусителни лакомства:

Шоколадовите курабийки на Кийра

Съставки за около 30 броя

250 г брашно

120 г захар

20 г ванилова захар

1 пакетче бакпулвер

1 щипка сол

5 с. л. прясно мляко

150 г масло или маргарин

100 г шоколадови капки

Изсипете в купа брашното, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, солта и млякото. Разтопете маслото и го добавете в купата. Разбъркайте добре. Накрая разбъркайте в още топлата маса шоколадовите капки, докато леко се разтопят, така че да се получи мраморна шарка. Оформете от тестото топчета с размер на череша, сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и лекичко ги натиснете. Печете 15–20 минути на 150 °С с включени горен и долен реотан.

Съвет от Кийра

За веган вариант използвайте растителен маргарин, бадемово или овесено мляко. Между другото, повечето шоколадови капки за печене са веган продукти.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Крем супа от броколи и чедър в купичка от хляб

10 идеи за ефектен маникюр в маслено зелено