in

ЛюбовЛюбов

Клафути с праскови

Клафути с праскови

Клафути е френски плодов десерт, който традиционно се приготвя с череши, но може да се направи с почти всеки плод. При приготвянето на клафути, плодовете се редят в тавичка и се заливат със специално тесто. Десертът се пече, след което се поръсва с пудра захар.

Френският десерт клафути произлиза от регион Лимузен във Франция, за който традиционни са черните череши. Именно поради тази причина оригиналната рецепта е с череши, но може да се направи с ягоди, сливи, праскови, ябълки, круши, боровинки и други.

Ето как да приготвите клафути с праскови:

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • ½ ч. брашно
  • 1 ч. заквасена сметана
  • 1 ч. мляко
  • ¾ ч. захар
  • 1 ч. л. ванилия
  • ¼ ч. л. сол
  • 500 грама праскови
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и добавете брашното към тях.

Добавете заквасената сметана, млякото, захарта, ванилията и солта. Разбийте добре, трябва да се получи хомогенна смес.

Измийте, почистете и нарежете прасковите на едри парчета.

Наредете ги в тава и залейте с готовата смес.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.

Когато извадите десерта от фурната, поръсете го с пудра захар.

Loading

  • Харесвате ли десертите от френската кухня?

    Френски макарони
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приказни дестинации

20 приказни дестинации от цял свят

пандора

Древна загадка и история през вековете в романа „Пандора“