in

ЛюбовЛюбов

Клафути с праскови

Клафути с праскови

Клафути е френски плодов десерт, който традиционно се приготвя с череши, но може да се направи с почти всеки плод. При приготвянето на клафути, плодовете се редят в тавичка и се заливат със специално тесто. Десертът се пече, след което се поръсва с пудра захар.

Френският десерт клафути произлиза от регион Лимузен във Франция, за който традиционни са черните череши. Именно поради тази причина оригиналната рецепта е с череши, но може да се направи с ягоди, сливи, праскови, ябълки, круши, боровинки и други.

Ето как да приготвите клафути с праскови:

Необходими продукти:

  • 5 яйца
  • ½ ч. брашно
  • 1 ч. заквасена сметана
  • 1 ч. мляко
  • ¾ ч. захар
  • 1 ч. л. ванилия
  • ¼ ч. л. сол
  • 500 грама праскови
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и добавете брашното към тях.

Добавете заквасената сметана, млякото, захарта, ванилията и солта. Разбийте добре, трябва да се получи хомогенна смес.

Измийте, почистете и нарежете прасковите на едри парчета.

Наредете ги в тава и залейте с готовата смес.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.

Когато извадите десерта от фурната, поръсете го с пудра захар.

  • Харесвате ли десертите от френската кухня?

    Френски макарони
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приказни дестинации

20 приказни дестинации от цял свят

пандора

Древна загадка и история през вековете в романа „Пандора“