in

ЕхаЕха

Здрава и красива руса коса – мисия възможна

руса коса

Изрусената коса е обработена коса с нов вид структура. Тя изисква много повече грижа от естествените коси. Боядисаната руса коса е по-разтеглива, по-шуплеста и се нуждае от по-специални продукти – по-силни и по-концентрирани. Използването на правилни продукти в грижата за косата е от решаващо значение за вида ѝ.

За правилните грижи, които трябва да се полагат, разговаряхме със стилиста-фризьор Пламен Джулио, който се занимава с фризьорство от 18 години.

Вижте какви съвети даде той за жените с руси коси.

Нанасяйте шампоан само в корените

Хубаво е косата да се измива редовно, поне два – три пъти в седмицата. Но не е желателно  да се измива с гореща вода. Много е важен начинът, по който се нанася шампоанът на косата. Той трябва да се втрива само в корена, не по дължината. Не е необходимо да перете косата, тя се измива с изплакването на шампоана, категоричен е стилистът. Най-важно е да масажирате хубаво скалпа и след това може да отмиете.

Балсамът е задължителен продукт, който заглажда косата и я прави лесна за разресване. Това намалява риска от накъсването ѝ. Използвайте балсам за изрусена коса. Ампули и маски също е желателно да използвате в грижата за косата.

След измиване косата не трябва да се трие с кърпа, а само да се попива. Най-голямата грешка, която повечето жени правят, е именно триенето с кърпа и изправянето с четка на мокра коса. Това е пагубно за косите и те се накъсват, пояснява специалистът.

Не използвайте четка на мокра коса

Когато измиете косата си, попийте леко с кърпа и след това я издухайте със сешоар до пълното ѝ изсушаване. Русата коса поема много влага и тя не излиза изцяло при изсушаване. Не се притеснявайте, че като косата е напълно суха, сешоарът няма да се получи добре. Изрусената коса е с обработена структура и подава на обработка.

Когато изсушите косата, може да нанесете продукт за предпазване при термична обработка, ако използвате такъв, и да срешите внимателно косата. След това взимате четка и правите сешоар или изправяте с пресата.

Тук искам да обърна внимание на продуктите за топлинна обработка. Много хора бъркат серумите с термичните продукти за коса. Серумите не се слагат преди топлинна обработка, тъй като прегарят косата и се получава т.н. пържене, когато се сложи мазен продукт и се минава с преса или сешоар след това. Използвайте термични продукти, на които пише, че предпазват косъма при топлинна обработка, допълва Пламен Джулио.

Подстригвайте често краищата

косата

За да изглежда здрава и да не е насечена, изрусената коса трябва да се подстригва често. Важно е да отбележим, че косата расте от корена и става по-здрава с по-често подстригване, но не и по-дълга. Светлата коса е желателно да се поддръжа при фризьор с правилните грижи. В домашни условия е трудно да се постигне добър ефект. Както винаги съм казвал – няма вредни продукти, стига да се използват правилно и в точни пропорции. А това може да го направи най-добре фризьорът.

Боядисвайте само корена

Боядисването на изрусена коса е трудна задача. Пазарът предлага толкова много продукти и задачата на фризьора е да избере правилния продукт за изсветляване спрямо вида и състоянието на косата.

При изрусените коси може да се поддържа само корен, без да се боядисва цялата коса, тъй като това много я изтощава. Боядисването на корени освежава косата и е напълно достатъчно.

Русите коса са изключително красиви, а с правилната грижа, изглеждат здрави и плътни. Затова е много важно да намерите човек, на когото да се доверите.

Loading

  • Как поддържате русия цвят?

    Portrait of a young beautiful blond-haired wearing trendy glasse
    • Боядисвам се сама
    • На фризьор

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Туареги

Туарегите – сините хора на пустинята

безсъние

Коронасомния – другият вариант на безсъние