in

Вити банички със сирене

Вити банички

Баницата заема централно място в българската кухня. Тя присъства на трапезата на българина на всеки празник, а освен това е любима закуска в обикновените дни.

Има хиляди разновидности на баницата. Класическата баница със сирене, различни зеленчукови баници, като зелник и лучник, има баници с месо, с локум, с плодове и дори с ориз.

Освен това баницата може да бъде вита, налагана или направена на малки банички.

При класическата рецепта за баница, корите се омесват и разточват на ръка, но в днешното забързано ежедневие рядко имаме време за това и обикновено използваме готови кори.

Ето как да си направите вкусни вити банички със сирене на днешния празник:

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 3 яйца
  • 50 грама масло
  • 120 грама кисело мляко
  • 250-300 грама краве сирене
  • 2-3 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

Първата стъпка, когато приготвяте баница, е да си подготвите тавата, в която ще я печете, като я намажете с малко олио.

Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, а след това натрошеното сирене.

Корите се намазват с малко разтопено масло, поръсва се с плънката и се завива на руло, от по-дългата страна на кората.

След това рулото се навива във формата на охлювче и се слага в тавата.

След като завиете всички кори, поръсете баничките с малко олио отгоре.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

Loading

  • Каква баница предпочитате?

    • Баница със сирене
      Класическа баница със сирене
    • Баница със спанак
      Друг вид- със спанак, месо и т.н.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

еманципацията

Еманципацията – нищо повече от война на половете

карл юнг

Лабиринти – бракът на Ема и Карл Юнг