Веган десертите не отстъпват по нищо на обикновените такива, които съдържат животински продукти. Вкусни са, приготвят се лесно, защото обикновено не се пекат, и са много по-полезни.
Обикновено свързваме авокадото със солени ястия, но всъщност то е страхотно допълнение към някои веган десерти. Авокадото може да бъде заместител на маслото, придава много приятна текстура на десерта, а вкусът му почти не се усеща.
Този веган шоколадов пудинг изисква много малко продукти, приготвя се бързо и лесно, и е подходящ както за десерт, така и за закуска. Също така е подходящ за хората, следващи палео диетата. Рецептата е за 2 порции.
Необходими продукти:
- 1 авокадо
- 2 банана
- 2-3 с. л. кленов сироп
- 4 с. л. какао на прах
- какаови зърна
Начин на приготвяне:
Важно е авокадото да е добре узряло, както и бананите. Ако са прекалено зелени, няма да постигнете нужната текстура на десерта.
Сложете обеленото авокадо, един банан и половината от втория, какаото на прах и кленовия сироп.
Блендирайте до получаване на гладка смес.
Оставете пудинга в хладилника за около час.
Преди да сервирате своя веган десерт, добавете малко какаови зърна и нарежете останалия банан отгоре.
-
Опитвали ли сте десерт с авокадо?
-
Да
-
Не
-