Този веган чийзкейк се приготвя много лесно, а освен че е подходящ за вегани, не съдържа рафинирана захар, без глутен е и е подходящ за хората, следващи палео диетата.
Боровинковият чийзкейк с кашу е кремообразен, сладък и не се различава от традиционния чийзкейк, въпреки че е без млечни продукти и захар.
Необходими продукти:
За основата:
- ½ ч. сушен кокос
- 1 ч. бадеми
- ¼ ч. кленов сироп
- 1 с. л. кокосово масло
- 1 ч. л. ванилия
За ваниловия слой:
- 1 ч. кашу
- ¼ ч. кокосово мляко
- 3 с. л. лимонов сок
- ¼ ч. кленов сироп
- 2 ч. л. ванилия
- 3 с. л. кокосово масло
За боровинковия слой:
- 1 ч. кашу
- 2 с. л. лимонов сок
- ¼ ч. кленов сироп
- 1 ¾ ч. боровинки
- ¼ ч. кокосово масло
Начин на приготвяне:
Преди да започнете да изпълнявате рецептата, всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Кашуто трябва да се накисне във вода. Има два начина. Единият е да го накиснете в студена вода и да оставите да престои поне 12 часа. Другият метод е да го залеете с гореща вода и да оставите да кисне 45 минути.
Сложете бадемите, сушения кокос, кленовия сироп, кокосовото масло и ванилията в блендер или чопър. Трябва да се получи лепкаво тесто.
Изсипете тази смес във форма за торта и притиснете към дъното. Сложете блата във фризера, докато приготвяте останалите компоненти.
Сложете накиснатото кашу, кленовия сироп, кокосовото масло, боровинките и лимоновия сок в блендера.
Ще се получи гладка смес. Изсипете я върху подготвения блат и сложете пак във фризера.
Блендирайте и продуктите за ваниловия слой- кашу, кокосово мляко, кленов сироп, лимонов сок, ванилия и кокосово масло.
Извадете чийзкейка от фризера, изсипете ваниловия крем отгоре и загладете добре.
Сложете вече готовия чийзкейк във фризера за още 30-40 минути, за да стегне добре.
Декорирайте с пресни боровинки, мента и други.
-
Харесвате ли веган десертите?
-
Да
-
Не
-