Кесадия е традиционно мексиканско ястие, което представлява тортила, напълнена със сирене, месо, подправки и други добавки. Кесадията се пече на тиган и обикновено се сервира със салца.
Има много вариации на рецептата- в някои случаи се довят авокадо, лук, домати, чушки и други. За класическата рецепта се използва специално мексиканско сирене, наподобяващо извара, но можете да го замените с почти всяко сирене, което обичате.
Вижте как да приготвите класическа мексиканска кесадия с пилешко месо:
Необходими продутки:
- зехтин
- 1/2 ч. крема сирене
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. лют червен пипер
- 1/2 ч. л. чесън на прах
- сол
- черен пипер
- 1 стрък зелен лук
- 400 грама пилешко филе
- 1/2 ч. моцарела
- 1/2 ч. чедър
- 10 тортили
Начин на приготвяне:
В голяма купа комбинирайте крема сиренето с всички подправки и зеления лук.
Запечете пилешкото месо на тиган, нарежете го на кубчета и го добавете към сместа.
Намажете една тортила с малко от сместа, поръсете с настърганите сирена и сложете друга тортила отгоре.
Запечете в незалепващ тиган с малко зехтин, докато придобие златист цвят и сиренето се разтопи.
Преди да сервирате, разрежете готовите тортили на 4 парчета.
Обикновено кесадията се сервира със салца, която се приготвя много лесно. Блендирайте домати, люта чушка, лук, чесън, лимонов сок и малко захар. Добавете сол, черен пипер, кимион и други подправки по избор и вашата салца е готова. Можете и да нарежете продуктите на много ситно, вместо да блендирате.
-
Обичате ли салца?
-
Да
-
Не
-