in

Автентична мексиканска кесадия

Кесадия е традиционно мексиканско ястие, което представлява тортила, напълнена със сирене, месо, подправки и други добавки. Кесадията се пече на тиган и обикновено се сервира със салца.

Има много вариации на рецептата- в някои случаи се довят авокадо, лук, домати, чушки и други. За класическата рецепта се използва специално мексиканско сирене, наподобяващо извара, но можете да го замените с почти всяко сирене, което обичате.

Вижте как да приготвите класическа мексиканска кесадия с пилешко месо:

Необходими продутки:

  • зехтин
  • 1/2 ч. крема сирене
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. лют червен пипер
  • 1/2 ч. л. чесън на прах
  • сол
  • черен пипер
  • 1 стрък зелен лук
  • 400 грама пилешко филе
  • 1/2 ч. моцарела
  • 1/2 ч. чедър
  • 10 тортили

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте крема сиренето с всички подправки и зеления лук.

Запечете пилешкото месо на тиган, нарежете го на кубчета и го добавете към сместа.

Намажете една тортила с малко от сместа, поръсете с настърганите сирена и сложете друга тортила отгоре.

Запечете в незалепващ тиган с малко зехтин, докато придобие златист цвят и сиренето се разтопи.

Преди да сервирате, разрежете готовите тортили на 4 парчета.

Обикновено кесадията се сервира със салца, която се приготвя много лесно. Блендирайте домати, люта чушка, лук, чесън, лимонов сок и малко захар. Добавете сол, черен пипер, кимион и други подправки по избор и вашата салца е готова. Можете и да нарежете продуктите на много ситно, вместо да блендирате.

  • Обичате ли салца?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимки: zendaya/instagram

Зендая – от млада звезда на Дисни до актриса и модна икона

Украйна днес през погледа на Гаска Шиян