in

Чийзкейк с фъстъчено масло

Чийзкейк фъстъчено масло

В повечето десерти фъстъченото масло е съчетано с шоколад. Тази комбинация е ужасно вкусна, но идеята на този чийзкейк е фъстъците да са в центъра на вниманието. Има фъстъци в блата, в пълнежа и в топинга!

Фъстъченото масло е паста от изпечени фъстъци. Добавянето на захар променя качеството на продукта, а в повечето видове фъстъчено масло от магазина има добавени захари. Ако искате да сте сигурни, че консумирате чисто фъстъчено масло, можете да си го приготвяте сами вкъщи. Изпичате фъстъците с малко сол, белите ги и ги правите на пюре, заедно с 1-2 лъжици мазнина.

Ето как да приготвите вкусен фъстъчен чийзкейк:

Необходими продукти:

За блата:

  • 230 грама обикновени бисквити
  • 70 грама печени фъстъци
  • 1 с.л. захар
  • ¼ ч.л. канела
  • 120 грама масло

За пълнежа:

  • 900 грама крема сирене
  • 270 грама фъстъчено масло
  • 120 грама заквасена сметана
  • 250 грама захар
  • 2 с.л. брашно
  • 4 яйца

За топинга: 

  • ½ ч. фъстъчено масло
  • ½ ч. сметана

Начин на приготвяне:

Използвайте блендер, за да натрошите бисквитите на трохи. Добавете захарта, фъстъците и канелата. Сместа трябва да бъде ситно смляна.

Добавете маслото и прехвърлете сместа във форма за торта. Увийте формата с алуминиево фолио от външната страна, защото чийзкейкът се пече на водна баня.

Изсипете бисквитената смес във формата и я притиснете към дъното.

Печете около 10 минути на 180 градуса. След това оставете да се охлади добре.

Разбийте крема сиренето с миксер до получаване на гладка смес. Добавете фъстъченото масло, заквасената сметана, захарта и брашното.

Накрая добавете яйцата едно по едно и отново разбъркайте.

Изсипете пълнежа върху готовия блат и загладете отгоре. Сложете формата в по-голяма тава, пълна до половината с вода. Печете на 160 градуса около час.

След това отворете леко фурната и оставете чийзкейка вътре. Ако го извадите веднага ще се напука.

Оставете го за около час във фурната, а след това извадете формата от водната баня, махнете страничната част и оставете да се охлади напълно.

За да направите топинга, сложете сметаната на котлона и оставете да се стопли добре. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте. Трябва да се получи гладка смес.

Когато изстине, изсипете я върху чийзкейка и загладете. Сложете в хладилника за 30 минути преди да сервирате.

  • Обичате ли фъстъчено масло?

    Фъстъчено масло
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

връзка

Номер 1 убиец на щастливата връзка

Играчка-плачка

„Играчка – плачка“ – история за родителската обич отвъд семейните връзки