in

Топ 7 модни дестинации и какво да купите, когато ги посетите

Модни дестинации

Всеки човек има различна мотивация за пътуване и всяко пътуване има различна цел. Някои хора пътуват, за да разглеждат забележителности, други – да се докоснат до местната кухня и култура, трети предприемат пътувания с цел да пазаруват.

Няма нищо по-хубаво от това да се приберете вкъщи с чифт обувки или тоалет, които разказват история. И всеки път, когато носите или използвате това нещо ще се сещате за пътуването си и ще се усмихвате.

Ето кои са най-добрите модни дестинации и какво да си купите, когато ги посетите:

1. Париж, Франция

Париж, Франция

Въпросът не е какво можете да купите от Париж, а какво не можете да намерите в този град. Столицата на висшата мода е пълна с модни бутици на някои от най-емблематичните дизайнери. Там можете да намерите всичко – от известните модни къщи по Шанз-Елизе до по-малко популярните бутици в Маре.

Ако искате да си купите ретро дрехи и аксесоари, Париж е точното място. В парижките бутици можете да намерите винтидж съкровища на някои от най-популярните марки за висша мода.

2. Женева, Швейцария

Женева, Швейцария

Ако целта на пътуването ви е намирането на качествена козметика, определено Швейцария е вашата дестинация. Там се произвеждат най-добрите продукти за грижа за кожата в света. Най-добрите производители на луксозна козметика използват вода от швейцарските Алпи за продуктите си. Някои от съставките, използвани в козметичните продукти, се отглеждат именно на швейцарска земя.

В Женева можете да откриете наистина качествена козметика на световно признати брандове.

3. Милано, Италия

Милано, Италия

Пазаруването в Милано, страната на Прада, е удоволствие, без значение какво купувате. Но все пак Италия е страната на кожата и кашмира, а Милано е модната столица. Репутацията на Италия като „страната на кашмира“ идва от Брунело Кучинели и Лоро Пиана.

Освен красиви и качествени дрехи от кашмир, в Италия можете да намерите и всякакви кожени изделия. Кожени обувки, аксесоари, чанти, якета – италианската кожа е една от най-качествените в световен мащаб. Ако имате нужда от нова чанта или кожени ботуши, запазете самолетен билет до Милано.

4. Ню Делхи, Индия

Ню Делхи, Индия

Ню Делхи е плетеница от цветове и текстури. Ако посетите столицата на Индия, няма как да пропуснете магазините за изящни бижута. Индия е известна със скъпоценните камъни и диамантите, като ще бъдете запленени не само от качеството, но и от сложния дизайн на бижутата.

В Индия можете да намерите и много качествени тъкани. Делхи е емблематично място за пазаруване на коприна и други материи, които не можете да намерите на никое друго място.

5. Йоханесбург, Южна Африка

Йоханесбург, Южна Африка

Вероятно сте учудени, че Йоханесбург е модна дестинация, но ако харесвате дрехите в стрийт стайл, определено посетете този африкански град. Градът е пълен с единствени по рода си търговски центрове, където можете да намерите истински шедьоври.

В Южна Африка също можете да намерите качествени кожени изделия, които са не по-лоши от италианските.

6. Лос Анджелис, Калифорния

Лос Анджелис, Калифорния

В Лос Анджелис се намира емблематичната улица Родео Драйв, където има бутици на почти всички луксозни марки. Това място е чудесна идея, ако искате да си купите класически дрехи, които никога не излизат мода. Например миди пола, перфектният панталон или ленена рокля. Това са дрехи, които всеки трябва да има в гардероба си и които се носят години наред. Ако имате нужда от такива, можете да ги купите от многобройните бутици в Ел Ей.

7. Токио, Япония

Токио, Япония

Пазаруването в Токио е като пазаруване в бъдещето. Япония се слави с авангардни дизайнери и изкуството е силно вкоренено в модата. Ако искате да разберете какви ще бъдат тенденциите през следващите години, отидете на шопинг в Япония. В Токио има за всеки по нещо. Можете да посетите както луксозни бутици, така и големи универсални магазини, в които можете да намерите всичко, което търсите.

Loading

  • Каква е целта на вашите пътувания?

    Пътуване
    • Да пазарувате
    • Да се докоснете до местната култура
    • Да разгледате забележителностите

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

южен вятър

Здраво пуцане и балкански емоции: новият „Южен вятър“ завихря брутална история

Черна паста

Черна паста със спанак, маскарпоне и пармезан