in

Това, което ядем, влияе на 30 трилиона клетки и 30 трилиона бактерии в нас

Джеси Инчауспе е родена във Франция през 1992 г., завършва математика в лондонския „Кингс колидж“ и биохимия в университета „Джорджтаун“ във Вашингтон, живее в Париж и Ню Йорк. На 19-годишна възраст тежък инцидент, от който едва оцелява, пробужда интереса ѝ към медицината и по-специално към науката за храненето. През 2019 г. създава в Инстаграм акаунта Богинята на глюкозата – @glucosegoddess, в който пише и обменя информация с десетки хиляди свои последователи за ролята на глюкозата за човешкото физическо и психическо здраве.

Книгата ѝ „Глюкозната революция“ излиза през април 2022 г., веднага става бестселър във Франция, САЩ, Англия, Австралия, Испания и Германия, а за по-малко от година е преведена на повече от 30 езика.

Тя дава отговор на въпроси защо е важно да приемаме храните в правилния ред и да добавяме зелено предястие към всичките си ястия. Опирайки се на над 300 научни изследвания, на собствения си опит, както и на преживяното от своите съмишленици, развенчавайки митове и утвърдени от години схващания, Инчауспе ни запознава с революционното въздействие, което оказва балансираната кръвна захар върху здравето и благополучието ни.

Всичко, което слагаме в устата си, предизвиква реакция. Това, което ядем, влияе на 30 трилиона клетки и 30 трилиона бактерии в нас. Изберете сами: глад, пъпки, мигрена, замъглено съзнание, промени в настроението, увеличаване на теглото, сънливост, безплодие, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), диабет тип 2, мастно чернодробно заболяване, сърдечни болести… Всичко това са сигнали, с които нашите тела ни уведомяват, че имат проблеми. Съветите в книгата „Глюкозната революция“ са помогнали на хора с подобни здравословни проблеми да подобрят състоянието си, да възвърнат формата и енергията си. Диабетиците, сърдечноболните, преждевременно състарените, хората със свръхтегло, вечно гладните, преуморените, потиснатите, тревожните могат отново да се радват на живота единствено като спазват напътствията на Джеси, при това без мъчителни диети.

Природата ни е предвидила да приемаме глюкоза по определен начин: чрез растенията. Навсякъде, където е имало нишесте или захар, е имало и влакнини. Това е важно, защото влакнините помагат да се забави усвояването на глюкозата от организма. Днес обаче по-голямата част от рафтовете на супермаркетите са пълни с продукти, които съдържат предимно нишесте и захар. Като се започне от белия хляб и се стигне до сладоледа, бонбоните, плодовите сокове и подсладените кисели млека, влакнини не се виждат никъде. И това е умишлено: влакнините – фибрите, често се премахват при преработването на храните, защото присъствието им би попречило да запазите храната за по-дълго време.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Историята на корейската поп сензация BTS: разкази зад кулисите

„Лабиринтът на София“ – един от магическите светове на Хиро Камигаки