in

Тенденции в грима за есенно-зимния сезон

Всеки нов сезон идва с нови тенденции. Вече ви показахме какви ще бъдат те при маникюрите, какви дрехи да изберете за студените дни, а сега е време да разгледаме и тенденциите в грима за есенно-зимния сезон. Цялостната визия има много компоненти и гримът е съществена част от нея. За да изглеждаме зашеметяващо, трябва визията ни да бъде завършена, което няма как да се случи без подходящ грим. Не е задължително гримът да бъде силен или тежък, просто естествената красота на лицето да бъде леко подчертана с подходящи продукти и техники.

Ето какви са тенденциите в грима за този сезон:

1. Цветна очна линия

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amy Conlon MUA (@amyconlonmua)

Въпреки че свързваме есента и зимата с по-тъмни и неутрални цветове, тази година всичко цветно е на мода. Освен при дрехите, ярките цветове ще бъдат актуални и при гримовете. Цветните очни линии ще бъдат хит през есента и за известно време ще се разделим с традиционната черна очна линия. Този тренд е за по-смелите жени, които не се страхуват да експериментират с цветовете. Ако досега не сте слагали синя, зелена или розова очна линия, сега е моментът.

2. Гланц за устни

 

View this post on Instagram

 

A post shared by daily dose sym (@dailydoseym)

Когато става дума за устните, тенденциите непрестанно се изместват една друга. Първо са на мода силно подчертаните устни и ярките цветове, след това устните с естествен вид ги изместват и нещата се повтарят отново и отново. През този сезон актуални ще бъдат гланцовете за устни. Ако искате гримът ви да бъде в крак с тенденциите, използвайте молив за очертаване на устните и гланц за добавяне на нежен цвят и блясък. Неутралните цветове и силният блясък ще бъдат на почит през сезон.

3. Естествено изглеждащи вежди

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriela (@cioflan_gabriela_mua)

При веждите положението е горе-долу същото като при устните. Тенденциите се въртят, като известно време на мода са тънките вежди, след това популярни стават естествено изглеждащите по-дебели и плътни вежди. Вече от няколко години актуални са по-плътните вежди и дори много жени прибягват към процедури като микроблейдинг и ламиниране на вежди, за да направят веждите си по-гъсти и с по-добра форма. За да постигнете ефекта, който е модерен сега, можете да използвате и гел за вежди, с който ще подредите косъмчетата така, че да са насочени нагоре, и да ги фиксирате.

4. Сенки за очи във вътрешния ъгъл на окото

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Imasha (@makeupbyimasha)

Тенденциите, които ви показахме досега, са красиви, но са добре забравени стари тенденции в грима. Нанасянето на сенки във вътрешния ъгъл на окото обаче е нещо съвсем ново, което определено е много различно от всичко, което сме свикнали да виждаме. За този тип грим можете да използвате както сенки за очи в ярки цветове, така и нюд сенки и традиционните сиви и кафяви цветове. Тази техника за нанасяне на сенки за очи изобщо не е сложна, въпреки че изглежда така. Нанасяте малко количество сенки във вътрешния ъгъл на окото и с помощта на четка или клечка за уши, разнасяте сенките. Получава се ефект на преливане, а подчертаването на вътрешния ъгъл на окото го кара да изглежда по-голямо и по-отворено, което пък променя целия поглед.

5. Руж

Ружът се завръща с пълна сила в света на красотата. През последните няколко години използването на бронзант и контурирането на лицето изместиха ружа, но през този сезон жените отново ще използват руж, за да правят лицата си по-свежи и с повече цвят. Ружовете придават един много приятен вид на лицето и ни карат да изглеждаме здрави и жизнени. Цветът на ружа, който ще изберете, зависи от подтона на кожата ви, останалата част от грима (очи, устни) и други. При цветовете няма конкретна тенденция, модерно ще бъде носенето на руж като цяло.

6. Дълги и обемни мигли

Дългите и обемни мигли са мечта на всяка жена, без значение дали са модерни или не. Миналата година, когато в живота ни се появиха маските, и цялото внимание се насочи към очите, обемните мигли станаха много популярни. Славата им няма да изчезне и през този сезон, но имайте предвид, че прекалено обемните изкуствени мигли не изглеждат добре. Търси се по-естественият вид на очите и миглите, който може да се постигне и само със спирала, не е нужно да си поставяте изкуствени мигли.

7. Черен молив

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Тенденцията от 2000-те се завръща! Очертаването на окото отвсякъде с черен молив беше хит преди 15 години, а сега се завръща и е новата тенденция за есента. Очертаването на окото с черно прави погледа много драматичен и кара очите да изпъкват. Въпреки че в началото със сигурност ще ни се струва странно, всъщност този грим изглежда добре.

  • Коя тенденция в грима ви допада най-много?

    • Гланцът за устни
    • Черният молив за очи
    • Нанасянето на руж
    • Цветната очна линия

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да напишете перфектното мотивационно писмо

Свинско бонфиле, обвито в бекон