in

Свински стекове с портокал и сос от червени боровинки

Тези свински стекове са много интересни. Комбинацията от месо и червени боровинки не е най-типичната, но тази празнична рецепта много ще ви допадне. Могат да бъдат аранжирани много красиво, а ароматът на портокал внася свежест в цялото ястие.

Необходими продукти: 

  • 6 свински пържоли
  • 2 с. л. олио или зехтин
  • 350 грама сос от червени боровинки
  • 2 с. л. портокалов сок
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • 6 тънки кръгчета портокал
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Запечатайте свинските пържоли на тиган за няколко минути.

Овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте соса от червени боровинки, портокаловия сок и индийското орехче.

Намажете пържолите с тази смес.

Сложете пържолите във фурната и печете един час.

Сервирайте с резен портокал върху всяка от тях.

  • Харесвате ли нетипични вкусови комбинации?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

12 от най-запомнящите се „втори“ булчински рокли на звездите

Ще бъде ли разрушена София след „Заветното заклинание“ в „Софийски магьосници“?