in

Салата с рукола, портокал и сирене Халуми

Халуми е традиционно кипърско сирене, което се прави от козе или овче мляко, а понякога се добавя и краве мляко. През 1999 г. Кипър успява да получи официално признание на сиренето като национален продукт на страната. Халуми наподобява моцарела, но е по-солено.

Халуми може да се консумира самостоятелно, като се запържи или запече. Може да служи и като пълнеж за равиоли, както и да се слага върху пици или сандвичи.

Предлагаме ви рецепта за вкусна салата с рукола, портокал и сирене Халуми, която е чудесна за зимата.

Необходими продукти: 

  • 500 грама сирене Халуми
  • 1 портокал
  • една шепа чери домати
  • 1 скилидка чесън
  • 150 грама рукола
  • 1 с. л. портокалов сок
  • 1/2 ч. зрънца нар
  • 80 мл сок от портокал
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. подсладител по избор

Начин на приготвяне: 

Комбинирайте портокаловия сок, подсладителя и зехтина и разбъркайте добре.

Полейте сиренето с 1 с. л. портокалов сок и запечете на тиган за около 5 минути, заедно с чесъна, нарязан на много ситно.

Измийте и нарежете руколата и чери доматите, добавете нара към тях, полейте с дресинга и отгоре добавете запеченото сирене.

Обелете портокала и наредете няколко парченца върху салатата.

Loading

  • Кое е любимото ви сирене?

    • Моцарела
    • Халуми
    • Чедър
    • Бри
    • Горгонзола
    • Гауда

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да носите рокли през зимата

На фокус са великите: Из писмата на Лев Толстой