in

Салата с рукола, портокал и сирене Халуми

Халуми е традиционно кипърско сирене, което се прави от козе или овче мляко, а понякога се добавя и краве мляко. През 1999 г. Кипър успява да получи официално признание на сиренето като национален продукт на страната. Халуми наподобява моцарела, но е по-солено.

Халуми може да се консумира самостоятелно, като се запържи или запече. Може да служи и като пълнеж за равиоли, както и да се слага върху пици или сандвичи.

Предлагаме ви рецепта за вкусна салата с рукола, портокал и сирене Халуми, която е чудесна за зимата.

Необходими продукти: 

  • 500 грама сирене Халуми
  • 1 портокал
  • една шепа чери домати
  • 1 скилидка чесън
  • 150 грама рукола
  • 1 с. л. портокалов сок
  • 1/2 ч. зрънца нар
  • 80 мл сок от портокал
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. подсладител по избор

Начин на приготвяне: 

Комбинирайте портокаловия сок, подсладителя и зехтина и разбъркайте добре.

Полейте сиренето с 1 с. л. портокалов сок и запечете на тиган за около 5 минути, заедно с чесъна, нарязан на много ситно.

Измийте и нарежете руколата и чери доматите, добавете нара към тях, полейте с дресинга и отгоре добавете запеченото сирене.

Обелете портокала и наредете няколко парченца върху салатата.

  • Кое е любимото ви сирене?

    • Моцарела
    • Халуми
    • Чедър
    • Бри
    • Горгонзола
    • Гауда

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да носите рокли през зимата

На фокус са великите: Из писмата на Лев Толстой