in

Салата с риба тон и аспержи

Има салати, които са толкова вкусни, че не можем да им се наситим. Тази салата е достатъчно засищаща, заради рибата тон и яйцата, а има и аспержи, за разкош. Салатата с риба тон и аспержи е подходяща както за обяд, така и за по-лека вечеря. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

  • 2 яйца
  • 125 грама аспержи
  • 185 грама риба тон (1 консерва)
  • 1/2 маруля
  • 1 домат
  • 1/2 краставица
  • зехтин
  • оцет
  • сол

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата за около 10 минути, за да бъдат твърдо сварени.

Сложете аспержите във вряща вода за 3-4 минути.

Измийте и нарежете марулята.

Нарежете домата и краставицата.

Смесете всичко в голяма купа, като може да оставите аспержите на по-големи парчета.

Овкусете със сол, зехтин и оцет.

  • Ядете ли риба тон?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 кулинарни трика, с които ще готвите като професионалисти

„Историите на една номадка“ – да се разведеш на 48 и да обикаляш света без план