in

Салата с риба тон и аспержи

Има салати, които са толкова вкусни, че не можем да им се наситим. Тази салата е достатъчно засищаща, заради рибата тон и яйцата, а има и аспержи, за разкош. Салатата с риба тон и аспержи е подходяща както за обяд, така и за по-лека вечеря. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти: 

  • 2 яйца
  • 125 грама аспержи
  • 185 грама риба тон (1 консерва)
  • 1/2 маруля
  • 1 домат
  • 1/2 краставица
  • зехтин
  • оцет
  • сол

Начин на приготвяне:

Сварете яйцата за около 10 минути, за да бъдат твърдо сварени.

Сложете аспержите във вряща вода за 3-4 минути.

Измийте и нарежете марулята.

Нарежете домата и краставицата.

Смесете всичко в голяма купа, като може да оставите аспержите на по-големи парчета.

Овкусете със сол, зехтин и оцет.

  • Ядете ли риба тон?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 кулинарни трика, с които ще готвите като професионалисти

„Историите на една номадка“ – да се разведеш на 48 и да обикаляш света без план