in

Пълнено агнешко бутче

Агнешко бутче

Традиционно на Гергьовден се приготвя агнешко месо. По традиция трябва да се изпече цяло агне, но на днешно време малко хора го правят.

Ако искате все пак да спазите традицията и да хапнете агнешко на утрешния празник, можете да приготвите по-интересно ястие от агнешко месо, като пълнено агнешко бутче с билки.

Агнешкото месо е много вкусно и ароматно, а благодарение на билките и подправките в тази рецепта става още по-вкусно.

Тази рецепта е много подходяща за празничния обяд утре, особено ако сте именици или ще имате гости и искате да ги впечатлите.

Ето как да приготвите ароматно пълнено агнешко бутче:

Необходими продукти:

  • 1 агнешко бутче
  • голяма шепа магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 100 грама бекон
  • 3 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • 150 мл червено вино
  • 2 с.л. масло

Начин на приготвяне:

Първата стъпка в тази рецепта е хубаво да измиете и почистите месото.

След това направете разрез на бутчето от вътрешната страна, така че да можете да го напълните.

Измийте и нарежете на ситно магданоза.

Нарежете и бекона на ситно.

Сложете магданоза, бекона и скилидките чесън в направения прорез.

Поръсете обилно със зехтин и овкусете със сол и черен пипер.

Затворете бутчето и го увийте стегнато с конец.

Сложете го в тава и покрийте с алумиево фолио.

Печете на 180 градуса около час и 15 минути.

Изсипете мазнината от тавата в дълбок тиган. Загрейте я и добавете червеното вино, както и малко сол и черен пипер.

Добавете маслото и оставете да се разтопи.

Сервирайте месото, като полеете с този сос.

Агнешкото бутче може да се сервира с различни гарнитури, като картофи, картофено пюре, задушените зеленчуци или зелена салата.

  • Приготвяте ли агнешко на Гергьовден?

    Агнешко
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ейми Джонсън – първата жена, летяла сама до Австралия

жива

„Жива“ – скритата душа на България