in

ЛюбовЛюбов

„Проектът Адам“ – пътуване във времето с неочаквани обрати

филми
Снимка: Screenshot/YouTube

Пътуването във времето е тема, която буди голям интерес в зрителите. Филмиите, чиито истории включват срещи с бъдещето или миналото, определено са едни от най-харесваните. Неслучайно и „Проектът Адам“ стана номер 1 в Нетфликс през март.

Райън Рейнолдс се вписва перфектно в ролята на пилот на космически кораб Адам Рийд. Определено екшън ролите са едни от най-добрите му. Той се намира в 2050 г. и решава да открадне космическия кораб, за да се върне в 2022 г. и да спре нещо, което той е убеден, че е огромна заплаха за човечеството.

Междувременно в настоящето 12-годишният Адам Рийд, изигран от Уокър Скобел, отново има проблем с побойник и за трети път се налага майка му (Дженифър Гарнър) да се яви в училището. Двамата все още не могат да преодолеят неочакваната загуба на бащата на Адам – Луис (Марк Ръфало), който загива в автомобилна катастрофа.

Среща с бъдещето

Големият Адам пристига с космическия си кораб в къщата на малкия Адам и срещата между двамата е трогателна. Не отнема много време на малкия Адам да разбере, че говори с бъдещото си Аз. Те имат един и същи белег и часовникът на баща му, който и двамата носят на ръката си.

Но отнема време на големия Адам да разбере, че по-младата му версия все още преживява тежко травмата и се нуждае от помощ. Истината е, че и двамата все още скърбят за неочакваната смърт на баща си – учен гений, който ще се окаже ключът към разплитането на предстоящия хаос. Срещата им е вълнуваща, макар Адам да не иска да си спомня за своето 12-годишно Аз.

За разлика от него, момчето е развълнувано да се запознае със своето пораснало Аз, да се вози в космически кораб и да разбере, че съществува пътуване във времето. Дотук всичко е чудесно, докато не се появяват лошите, които искат да върнат Адам в 2050 г. Райън Рейнолдс и Уокър Скобел ще поемат заедно на едно истинско пътешествие, за да се върнат назад във времето и да открият своя баща.

Среща с любовта

Преплитането на екшън и фантазия е това, което прави филма „Проектът Адам“ запомнящ се и интересен. Трогателната среща и затоплянето на отношенията между Адам и по-младата му версия също. Нищо обаче няма да е същото без любовната история на порасналия Адам, който връщайки се в настоящето среща своята жена – Лора (Зоуи Салдана), която също е в капан през 2018 г. Неочаквани емоции събужда в Адам и срещата с майка му в настоящето.

Спасяването на бъдещето е наложително. А кой не иска да се върне назад във времето и да се наслади отново на един момент с любим човек, да му каже още веднъж, че го обича и да си открадне малко време с него.

Филмът е едно вълнуващо пътуване във времето, изпълнено с толкова човешки емоции – скръб, съжаление, самоотричане, любов…

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Искам бебе

Радина Велчева от „Искам бебе“: Не само стресът е причина за репродуктивните проблеми

Карбонара

Класически спагети Карбонара