in

ЛюбовЛюбов

„Проектът Адам“ – пътуване във времето с неочаквани обрати

филми
Снимка: Screenshot/YouTube

Пътуването във времето е тема, която буди голям интерес в зрителите. Филмиите, чиито истории включват срещи с бъдещето или миналото, определено са едни от най-харесваните. Неслучайно и „Проектът Адам“ стана номер 1 в Нетфликс през март.

Райън Рейнолдс се вписва перфектно в ролята на пилот на космически кораб Адам Рийд. Определено екшън ролите са едни от най-добрите му. Той се намира в 2050 г. и решава да открадне космическия кораб, за да се върне в 2022 г. и да спре нещо, което той е убеден, че е огромна заплаха за човечеството.

Междувременно в настоящето 12-годишният Адам Рийд, изигран от Уокър Скобел, отново има проблем с побойник и за трети път се налага майка му (Дженифър Гарнър) да се яви в училището. Двамата все още не могат да преодолеят неочакваната загуба на бащата на Адам – Луис (Марк Ръфало), който загива в автомобилна катастрофа.

Среща с бъдещето

Големият Адам пристига с космическия си кораб в къщата на малкия Адам и срещата между двамата е трогателна. Не отнема много време на малкия Адам да разбере, че говори с бъдещото си Аз. Те имат един и същи белег и часовникът на баща му, който и двамата носят на ръката си.

Но отнема време на големия Адам да разбере, че по-младата му версия все още преживява тежко травмата и се нуждае от помощ. Истината е, че и двамата все още скърбят за неочакваната смърт на баща си – учен гений, който ще се окаже ключът към разплитането на предстоящия хаос. Срещата им е вълнуваща, макар Адам да не иска да си спомня за своето 12-годишно Аз.

За разлика от него, момчето е развълнувано да се запознае със своето пораснало Аз, да се вози в космически кораб и да разбере, че съществува пътуване във времето. Дотук всичко е чудесно, докато не се появяват лошите, които искат да върнат Адам в 2050 г. Райън Рейнолдс и Уокър Скобел ще поемат заедно на едно истинско пътешествие, за да се върнат назад във времето и да открият своя баща.

Среща с любовта

Преплитането на екшън и фантазия е това, което прави филма „Проектът Адам“ запомнящ се и интересен. Трогателната среща и затоплянето на отношенията между Адам и по-младата му версия също. Нищо обаче няма да е същото без любовната история на порасналия Адам, който връщайки се в настоящето среща своята жена – Лора (Зоуи Салдана), която също е в капан през 2018 г. Неочаквани емоции събужда в Адам и срещата с майка му в настоящето.

Спасяването на бъдещето е наложително. А кой не иска да се върне назад във времето и да се наслади отново на един момент с любим човек, да му каже още веднъж, че го обича и да си открадне малко време с него.

Филмът е едно вълнуващо пътуване във времето, изпълнено с толкова човешки емоции – скръб, съжаление, самоотричане, любов…

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Искам бебе

Радина Велчева от „Искам бебе“: Не само стресът е причина за репродуктивните проблеми

Карбонара

Класически спагети Карбонара