in

Пиле с къри сос по индийски

За индийската кухня са характерни много ароматни ястия, тъй като индийците готвят с много подправки. Голяма част от вкуса на едно ястие идва от подправките, така че индийските гозби са доста вкусни. Ако обичате индийска кухня, задължително опитайте това пилешко къри.

Необходими продукти: 

  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. джинджифил
  • зехтин
  • кориандър, кимион, куркума, семена от копър, канела, пипер, горчица, карамфил, сол, лют червен пипер- миксът от тези подправки е в основата на това ястие
  • 2 ч. пилешки бульон
  • 150 грама консервирани домати
  • 2 броя пилешки гърди
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • 150 мл сметана за готвене
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички подправки.

Запържете лука, чесъна и джинджифила в малко зехтин.

Добавете бульона, доматите и подправките и оставете да къкри.

Блендирайте или пасирайте получената смес и я върнете на котлона.

Добавете пилешкото месо, нарязано на хапки.

Когато месото вече се е сготвило, добавете царевичното нишесте и сметаната, за да се сгъсти.

Сервирайте заедно с бял ориз и поръсено с магданоз.

  • Обичате ли индийска кухня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Вдъхновяващите цитати на Коко Шанел за модата, любовта и успеха

Магията на тандема Мацантини – Кастелито