in

Пиле с къри сос по индийски

За индийската кухня са характерни много ароматни ястия, тъй като индийците готвят с много подправки. Голяма част от вкуса на едно ястие идва от подправките, така че индийските гозби са доста вкусни. Ако обичате индийска кухня, задължително опитайте това пилешко къри.

Необходими продукти: 

  • 1 глава лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. джинджифил
  • зехтин
  • кориандър, кимион, куркума, семена от копър, канела, пипер, горчица, карамфил, сол, лют червен пипер- миксът от тези подправки е в основата на това ястие
  • 2 ч. пилешки бульон
  • 150 грама консервирани домати
  • 2 броя пилешки гърди
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • 150 мл сметана за готвене
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Комбинирайте всички подправки.

Запържете лука, чесъна и джинджифила в малко зехтин.

Добавете бульона, доматите и подправките и оставете да къкри.

Блендирайте или пасирайте получената смес и я върнете на котлона.

Добавете пилешкото месо, нарязано на хапки.

Когато месото вече се е сготвило, добавете царевичното нишесте и сметаната, за да се сгъсти.

Сервирайте заедно с бял ориз и поръсено с магданоз.

  • Обичате ли индийска кухня?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Вдъхновяващите цитати на Коко Шанел за модата, любовта и успеха

Магията на тандема Мацантини – Кастелито