in

Пиле с броколи

Пиле с броколи

Ако търсите вариант за лесна, бърза и вкусна вечеря, тази рецепта е много подходяща. Рядко може да се срещне човек, който не обича пилешко месо или броколи.

Освен че е лесна, тази рецепта е и доста здравословна. Пилешкото месо дава на тялото протеини, а броколите фибри, витамини и минерали.

Това ястие е леко пикантно, може да се сервира с ориз, ако искате да добавите малко въхлехидрати или да поръсите със сусам, за по-добър вкус.

Необходими продукти:

  • 2-3 броя пилешки гърди
  • 1 връзка броколи
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. сусамово масло
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 2/3 ч. вода
  • 1/3 ч. соев сос
  • 3 с. л. оризов оцет
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • 2 с. л. мед
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържете ги за около 5 минути в една супена лъжица зехтин.

След като месото се запържи, добавете останалия зехтин и измитите и нарязани на розички броколи. Гответе около 4-5 минути.

Комбинирайте всички съставки за соса и ги добавете в тигана.

Гответе още няколко минути, докато сосът се сгъсти, месото се изпече и броколите омекнат.

  • Колко често хапвате броколи?

    Броколи
    • Поне няколко пъти седмично
    • Веднъж седмично
    • Възможно най-рядко
    • Не ям броколи

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Наташа Басет

Наташа Басет – новата жена до Илон Мъск

Вагенщайн

Анжел Вагенщайн: Много ми е дълга биографията, за да си правя равносметки