in

Пиле с броколи

Пиле с броколи

Ако търсите вариант за лесна, бърза и вкусна вечеря, тази рецепта е много подходяща. Рядко може да се срещне човек, който не обича пилешко месо или броколи.

Освен че е лесна, тази рецепта е и доста здравословна. Пилешкото месо дава на тялото протеини, а броколите фибри, витамини и минерали.

Това ястие е леко пикантно, може да се сервира с ориз, ако искате да добавите малко въхлехидрати или да поръсите със сусам, за по-добър вкус.

Необходими продукти:

  • 2-3 броя пилешки гърди
  • 1 връзка броколи
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. сусамово масло
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 2/3 ч. вода
  • 1/3 ч. соев сос
  • 3 с. л. оризов оцет
  • 2 с. л. царевично нишесте
  • 2 с. л. мед
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч. л. джинджифил

Начин на приготвяне:

Овкусете пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържете ги за около 5 минути в една супена лъжица зехтин.

След като месото се запържи, добавете останалия зехтин и измитите и нарязани на розички броколи. Гответе около 4-5 минути.

Комбинирайте всички съставки за соса и ги добавете в тигана.

Гответе още няколко минути, докато сосът се сгъсти, месото се изпече и броколите омекнат.

  • Колко често хапвате броколи?

    Броколи
    • Поне няколко пъти седмично
    • Веднъж седмично
    • Възможно най-рядко
    • Не ям броколи

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Наташа Басет

Наташа Басет – новата жена до Илон Мъск

Вагенщайн

Анжел Вагенщайн: Много ми е дълга биографията, за да си правя равносметки