in

Печен свински джолан

Всяко семейство приготвя различни ястия за новогодишната вечеря, но обикновено повечето хора избират свинско месо за днешния ден.

Предлагаме ви рецепта за вкусен и крехък свински джолан на фурна, към който можете да добавите различни гарнитури- картофи, зеленчуци, салата и други.

Необходими продукти:

  • 2 броя свински джолан
  • 100 грама масло
  • 2 глави чесън
  • 250 мл вино
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • червен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

Месото се измива и се овкусява със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Слага се в тава, добавя се маслото, чесъна, виното, малко вода, розмарина и 1-2 дафинови листа, по желание.

Чесънът не се бели и не се разделя на скилидки.

Завийте месото с фолио и печете около час на 170 градуса.

След това намалете градусите на 150 градуса и печете още 2 часа.

Накрая махнете фолиото и оставете месото да хване приятна коричка.

  • Свинско или друг вид месо приготвяте за Нова година?

    • Свинско
    • Друго месо

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 новогодишни обещания, които ще ни направят по-щастливи

“Ще ви разкажа за моя спасител” – истории, уловили тревожността от средата на 20 век