Всяко семейство приготвя различни ястия за новогодишната вечеря, но обикновено повечето хора избират свинско месо за днешния ден.
Предлагаме ви рецепта за вкусен и крехък свински джолан на фурна, към който можете да добавите различни гарнитури- картофи, зеленчуци, салата и други.
Необходими продукти:
- 2 броя свински джолан
- 100 грама масло
- 2 глави чесън
- 250 мл вино
- сол
- черен пипер
- розмарин
- червен пипер
- чубрица
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
Месото се измива и се овкусява със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.
Слага се в тава, добавя се маслото, чесъна, виното, малко вода, розмарина и 1-2 дафинови листа, по желание.
Чесънът не се бели и не се разделя на скилидки.
Завийте месото с фолио и печете около час на 170 градуса.
След това намалете градусите на 150 градуса и печете още 2 часа.
Накрая махнете фолиото и оставете месото да хване приятна коричка.
-
Свинско или друг вид месо приготвяте за Нова година?
-
Свинско
-
Друго месо
-