in

Печен свински джолан

Всяко семейство приготвя различни ястия за новогодишната вечеря, но обикновено повечето хора избират свинско месо за днешния ден.

Предлагаме ви рецепта за вкусен и крехък свински джолан на фурна, към който можете да добавите различни гарнитури- картофи, зеленчуци, салата и други.

Необходими продукти:

  • 2 броя свински джолан
  • 100 грама масло
  • 2 глави чесън
  • 250 мл вино
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • червен пипер
  • чубрица
  • дафинов лист

Начин на приготвяне:

Месото се измива и се овкусява със сол, черен пипер, червен пипер и чубрица.

Слага се в тава, добавя се маслото, чесъна, виното, малко вода, розмарина и 1-2 дафинови листа, по желание.

Чесънът не се бели и не се разделя на скилидки.

Завийте месото с фолио и печете около час на 170 градуса.

След това намалете градусите на 150 градуса и печете още 2 часа.

Накрая махнете фолиото и оставете месото да хване приятна коричка.

Loading

  • Свинско или друг вид месо приготвяте за Нова година?

    • Свинско
    • Друго месо

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 новогодишни обещания, които ще ни направят по-щастливи

„Ще ви разкажа за моя спасител“ – истории, уловили тревожността от средата на 20 век