in

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов СладкоСладко

Магията на розовия кварц

Всеки скъпоценен камък носи енергия и може да има емоционална или дори физическа полза. Различните камъни имат различни значения и послания. Аюрведичните лечители в Индия и Тибет предписват специфични скъпоценни и полускъпоценни камъни за лечение на определени заболявания, като камъните трябва да се носят близо до кожата.

Розовият кварц е един от най-популярните камъни. Той е известен като „камъкът на любовта”, а значението му е свързано с цвета. Розовото се свързва с нежност, спокойствие, женственост и най-вече любов. Нежната енергия, която носи розовият кварц, поддържа и възстановява отношенията, носи радост, страст и удоволствие. Деликатният чар и нежният цвят на камъка имат успокояващ ефект за ума и тялото.

Името на розовия кварц идва от гръцката дума „hyalos”, което означава стъкло. Според легендите за произхода на розовия кварц, Афродита изцапала бял кварц с кръвта си, след като се убола на трънлив храст, опитвайки се да спаси любимия си Адонис от Арес.

В друга гръцка история, Купидон и Ерос занесли розовия кварц на хората, за да сеят любов и надежда. Какъвто и да е произходът на розовия кварц, едно е сигурно – този камък се свързва с любовта.

Използването на камъка датира от дълбока древност. Бил използван още от асирийците от Месопотамия. Те го използвали в своите церемонии.

За римляните и египтяните розовият кварц означавал красота. Използвали го в маски за лице и козметични продукти, като компонент против стареене.

Богатата история на този полускъпоценен камък и неговата популярност го правят един от най-високо ценените камъни.

Розовият кварц е камък, който привлича нова любов, поддържа семейните отношения и подхранва приятелството. Наличието на розов кварц във вашия дом носи емоционално, физическо и духовно благополучие. Деликатен на цвят, но със силна енергия, ползите от розовия кварц са доста:

  • Укрепва любовните отношения
  • Розовият кварц е афродизиак, който подсилва страстта и насърчава интимността
  • Има и емоционални лечебни свойства, като освобождава потиснатите негативни емоции.
  • Силите на розовия кварц могат да бъдат усетени и на работното място, тъй като помага при разрешаване на конфликти.
  • Розовият кварц подпомага добрия сън и предизвиква щастливи сънища.

Приложения на розовия кварц

Бижута

В зависимост от вашето настроение, може да изберете различен начин да се насладите на ползите от розовия кварц. Можете да носите колие с розов кварц – по този начин камъкът ще бъде близо до сърцето ви. Пръстенът с розов кварц носи позитивна енергия, докато гривната излъчва спокойствие.

Вкъщи

Аксесоарите за дома с розов кварц са класика. Можете да разнообразите обзавеждането си с маса с розов кварц или да създадете нежна атмосфера с лампа от розов кварц. Най-подходящите стаи в дома за поставяне на този камък са спалнята и всекидневната, тъй като привлича любов и хармония.

На работа

За да се възползвате от енергията на розовия кварц максимално, трябва да сте близо до него през повечето време от деня. Тъй като повечето хора прекарват по-голямата част от деня си на работа, е добра идея да сложат розов кварц някъде на бюрото в офиса. Една малка лампа от розов кварц е чудесен вариант. Светлината от лампата с кварц ще събужда ума ви и ще подпомага креативността.

Loading

  • Харесвате ли розов кварц?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 интересни филма, които може да гледате на „Синелибри“ в София

Как Даян Кийтън пребори булимията