in

Кристен Стюарт в ролята на Даяна във филма „Спенсър“ (трейлър)

YouTube/NEON
YouTube/NEON

Филмът „Спенсър“, чиято премиера беше на кинофестивала във Венеция, разглежда един уикенд от живота на Лейди Даяна. Първият трейлър на дългоочакваната драма за принцеса Даяна, беше представен само дни преди премиерата на кинофестивала във Венеция. В ролята на Даяна влиза американската актриса Кристен Стюарт. По време на фестивала във Венеция тя успя да очарова публиката, а някои кинокритици дори говорят за нея като претендентка за „Оскар“.

Лентата представя традицията на британската кралска фамилия да празнува всяка година Коледа в семейната резиденция в Сандрингам. Принцеса Даяна е представена като човек, който не се чувства на мястото си, тъй като е изолирана от всички останали, с изключение на синовете й Уилям и Хари. Филмът ни показва само три дни от престоя на семейството там, когато Даяна решила да прекрати брака си с Чарлз и да се освободи от правилата и традициите.

В „Спенсър“ участват още Сали Хокинс, Тимъти Спал и злодеят от Полдарк Джак Фартинг, в ролята на Чарлз. Филмът ще излезе по кината през ноември.

Спенсър пристига на фона на изобилие от други проекти за Даяна, включително мюзикъл от Бродуей, който започва през ноември и новия сезон на „The Crown“, в който ще участва Елизабет Дебики, която пък поема ролята от Ема Корин, която наскоро беше номинирана за Еми, след като спечели Златен Глобус. Кристен Стюарт е поредната актриса, която ще влезе в ролята на знаменитата Лейди Даяна.

Режисьорът на филма Пабло Ларин обяснява, че филмът може да обърка публиката. „Мисля, че някои хора могат да го разберат погрешно“, казва той. „Преди да отидат да гледат филм като „Спенсър“, хората вероятно ще си кажат: „Най-накрая ще разберем що за човек е била.“-“Не! Това няма да се случи. Искахме да направим нещо, като вземем елементи от действителността и след това използваме въображението си. Ще видим дали ще проработи“, коментира той по време на пресконференция за филма във Венеция.

Чилийският режисьор преди това създаде прочутата драма „Джаки“, за която Натали Портман получи номинация за „Оскар“ за най-добра актриса. Филмът разказва за живота на Джаки Кенеди след убийството на съпруга й.

Нямаме търпение да видим Кристен Стюарт в ролята на принцеса Даяна. С тази роля, звездата от „Здрач“ вероятно ще стане претендент за редица награди, подобно на Лейди Гага за ролята й в House of Gucci и Никол Кидман в Being the Ricardos.

 

Loading

  • Смятате ли, че Кристен Стюарт ще изиграе добре ролята на Лейди Даяна?

    YouTube/NEON
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Какви цветя да изберете за учителите на първия учебен ден

Историята на легендарния влак „Ориент Експрес“