in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко

Какви цветя да изберете за учителите на първия учебен ден

Лятото свърши и е време за училище. 15-ти септември е важен ден за децата, родителите и учителите. Вероятно вече сте подготвили децата за училище, като сте им купили дрехи, раници, учебници, тетрадки и всичко необходимо, но остава едно последно нещо, което трябва да решите в последните дни преди 15-ти: какви цветя да подарите на учителите. Важно е да знаете, че всяко цвете има значение и символика, затова е важно да подберем цветята за учителите внимателно. Нещата, на които трябва да обърнете внимание са броят на цветята, цветът им и видът им.

Цветята трябва да бъдат нечетен брой. Това е правило, което всеки знае, но си струва да го отбeлежим. Другото, на което трябва да обърнете внимание, е цветът. Ето какво символизират различните цветове:

Лилаво: възхищение, уважение

Синьо: спокойствие, мир

Розово: грижа, елегантност, щастие

Жълто: радост, щастие

Оранжево: увереност, забавление

Прасковено: приятелство

Бяло: невинност, чистота

Червено: любов, страст

Зелено: оптимизъм

 

Ето няколко идеи какви цветя да изберете за учителите и ще ви разкажем какво символизират:

1. Маргаритки

Учителите работят усилено, за да направят от децата ни добри и интелигентни хора. С един красив букет маргаритки ще покажете, че оценявате техните усилия. Можете да изберете маргаритки в жълто, бяло, оранжево, розово-червено и дори цикламено.

 

2. Нарциси

Ярките цветни нарциси със сигурност ще създадат положително настроение. Нарцисите символизират щастие и ново начало, което ги прави идеални за първия учебен ден.

 

3. Карамфили

Ако искате да изразите благодарността си към учителите, които се грижат за детето ви, карамфилите са чудесен избор. Предлагат се в много цветове, достъпни са и остават свежи дълго време. Карамфилите символизират възхищение, привързаност, любов и късмет.

 

4. Лалета

Връзката ученик-учител е единствена по рода си, което прави лалетата перфектния избор на букет за първия учебен ден. Лалетата показват, че уважавате човека, на когото ги подарявате и също така са подходящи цветя за искане на прошка.

 

5. Орхидеи

Тези деликатни и красиви цветя, подарени на учител, показват колко специален е той. Символизирайки любовта, красотата и силата, орхидеите със сигурност ще покажат колко оценявате учителя.

 

6. Рози

Розите са универсални цветя. Те са подходящи както за любим човек, така и за приятел, а също и за учител. Различните цветове рози имат различни значения – любов, невинност, приятелство, радост, благодарност, признателност. Най-подходящите цветове рози за учител са розови и жълти.

 

7.Слънчогледи

Слънчогледите са много красиви и символизират непоколебима вяра и безгранична любов. Те също символизират лоялност, късмет и много други.

 

8. Гипсофил

Ако искате да изразите благодарност към учителя, гипсофилът е най-добрият избор. Символизира чистота, искреност, любов, състрадание, доверие, невинност.  Гипсофилът също означава вечна преданост.

 

9. Лилиум

Лилиумите символизират късмет, вечна любов и уважение към някой, който е достоен за възхищение – точно като учителите.

 

10. Алстромерия

Алстромерията се среща често в букетите и е много красиво цвете. Символизира приятелство, любов, сила. Това цвете е чудесен избор, ако искате човекът, на когото го подарявате, да се усмихне.

Loading

  • Купувате ли цветя за учителите на 15-ти септември?

    Mom escorts her child to school, back to school, knowledge day
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Kim Kardashian/Facebook

Допада ли ви визията на Ким Кардашиян?

YouTube/NEON

Кристен Стюарт в ролята на Даяна във филма „Спенсър“ (трейлър)