in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко ЕхаЕха СмяхСмях ОМГОМГ

Как да се гримирате като професионалист

грим

Няма правилен или грешен начин за нанасяне на грим. Гримът е себеизразяване, но ако усъвършенствате основите, ще можете да си правите сами професионален грим, който ще издържа дълго. Прилагането на продуктите за грим по правилния начин може да направи чудеса.

Безупречният външен вид се постига стъпка по стъпка. Днес ще ви научим да нанасяте грим като професионалист. Вижте стъпките, които трябва да следвате, докато се гримирате вкъщи:

1. Почистете лицето си

Почистване лице

Преди да нанасяте какъвто и да било грим, задължително почистете лицето си хубаво. Това не само ще ви помогне да се гримирате по-хубаво, но и ще предотврати запушване на порите и кожни раздразнения. Можете да използвате гел за измиване или мицеларна вода, за да отстраните мръсотията и остатъците от грим.

2. Хидратирайте кожата

Серум

Подгответе кожата си с овлажнител или серум, за да създадете добра основа. Това ще я поддържа хидратирана и стегната. Ако кожата ви не е достатъчно овлажнена, фон дьо тенът ще изглежда неравен и ще се отлага върху сухите части на лицето ви.

3. Нанесете грунд

Основа грим

Грундът се нанася след овлажнителя и слънцезащитата, но преди основата. Той предотвратява потъването на грима в порите и помага на грима да изглежда дълготраен и гладък. С него ще създадете равномерно платно, върху което да рисувате.

Някои грундове са създадени за специфични зони – зачервяване, разширени пори, омазняване. Може да ги приложите само върху зоните, за които са предназначени.

4. Поставете основата с течен фон дьо тен

Нанасяне на фон дьо тен

Избирайте фон дьо тена си спрямо вашия вид кожа и тен. Ако имате мазна кожа, заложете на фон дьо тен с матово покритие. За суха кожа най-добрият вариант е влажна, хидратираща основа.

Обикновено фон дьо тените са за светла и по-тъмна кожа. Продуктите за светла са с розов отенък, докато за по-тъмна кожа са със златист и жълт топъл подтон. Покривността на фон дьо тена също има значение. Изберете го въз основа на състоянието на кожата ви и несъвършенствата, които искате да прикриете.

Нанасянето може да бъде с различни четки (пухкави, кабуки, плоски), но винаги избирайте четка със синтетични влакна, когато използвате течен фон дьо тен. Нанесете няколко точки по лицето си и след това използвайте четка или гъба, за да ги разнесете равномерно.

5. Използвайте коректор, ако има нужда

Коректор

Коректорът може да ви помогне да се отървете от тъмните кръгове под очите, нежелани пъпки или петна по лицето. Той се нанася само на определени зони, не върху цялото лице. Купувайте си поне два нюанса по-светъл коректор от цвета на фон дьо тена ви или естествения цвят на кожата. Нансяйте с пръсти или бюти блендер, за да изглежда по-естествено.

6. Нанесете малко пудра

пудра

Фиксирайте грима с малко пудра, особено в области, където кожата ви е по-мазна и гримът ви може да се развали. Зоните, които са склонни да образуват гънки, са под очите, около устата и челото. При всеки човек е различно и омазняването може да бъде на различни места, но с малко пудра кожата ви ще остане сияйна и лъскава.

7. Контурирайте с бронзант

Контуриране

Бронзантът придава мигновен блясък, който създава ефект на „целуната“ от слънцето кожа. Бронзантът се нанася с голяма пухкава четка по високите точки на лицето, където слънцето би ви огряло – челото, върховете на скулите и носа.

8. Време е за руж

руж

Ружът придава цвят на лицето ви. Нанесете малко на бузите и прелейте към горната част на ушите. Можете да заложите на различни нюанси – розово, праскова, фусия, изберете го спрямо вида на кожата ви. За руж най-добре използвайте средно голяма пухкава четка.

9. Подчертайте веждите си

Вежди

Може да използвате молив или сенки за вежди, за да ги запълните и да им придадете форма и плътност. Следвайте естествената извивка на веждите си и избирайте поне с два нюанса по-светъл цвят от косата ви (изключение прави русата коса).

10. Нанесете очна линия и спирала

Очна линия

Нанесете очна линия преди спирала и след сенки за очи или оформяне на веждите. Използвайте водоустойчива очна линия, като започнете възможно най-близо до основата на миглите си и просто следвайте линията им. След това направете миглите си по-плътни и по-дълги със спирала. Винаги започвайте от основата на миглите и продължете към върха. Така ще създадете обем на миглите и те ще изглеждат по-плътни.

11. Добавете хайлайтър

Хайлайтър

Хайлайтърът ще придаде финален щрих на грима на лицето ви. Той може да се нанася с по-малка пухкава четка или с пръст. Върхът на носа, скулите и малко върху лъка на Купидон са подходящите места за подчертаване.

12. Оцветете устните си

Червило

Очертайте устните си с молив за устни и изберете червило по ваш избор. Съчетайте цвета на молива си с нюанса на червилото.

След като гримът ви е завършен, можете да използвате фиксиращ спрей или пудра, за да направите грима си дълготраен.

Прочетете още:

Как да носим червено червило

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Леонардо ди Каприо: Влюби се в човек, който се наслаждава на твоята лудост

грейс кели

Грейс Кели – пътят от актриса до принцесата на Монако