in

Леонардо ди Каприо: Влюби се в човек, който се наслаждава на твоята лудост

Снимка: Screenshot/Instagram/leonardodicaprio

„Убий ги с успех и ги погреби с усмивка“, казва Леонардо ди Каприо. А успехът за талантливия актьор е неоспорим. Той е една от най-големите звезди на Холивуд, любимец на милиони по света, изиграл някои от най-култовите роли в историята на съвременното кино. Едва ли има човек, който да е гледал или поне чувал за драматата „Титаник“… а за киноманите „Хвани ме, ако можеш“, „Великият Гетсби“ и „Плажът“ са задължителни в златната филмова колекция. Ди Каприо е притежател на три статуетки „Златен глобус“ и една „Оскар“.

Леонардо се ражда на 11 ноември 1974 г. в Лос Анджелис в семейство на италианец и германка. Още като съвсем малък застава зад светлините на прожекторите – докато учи, посещава и актьорски курсове. Като гимназист започва да играе в истински спектакли, снима се в тв реклами, образователни програми, шоута и сериали.

Детството му не е леко, тъй като родителите му се развеждат, когато е едва на годинка, а като малък му се налага да работи като уличен актьор и да продава комикси. Независимо от това, още от началото родителите му решават да възпитават детето заедно, като дават всичко от себе си малкият Леонардо да получава истинска грижа и любов. Името му идва, когато майка му се разхождала из италиански музей, гледайки картини на Леонардо Да Винчи. Тогава тя за първи път усетила раздвижване в корема от бъдещата звезда.

Актьорска кариера

Дебют в киното прави с фантастичния нискобюджетен сериал „Critters“ 3. Самият актьор твърди, че ако има възможност да върне времето назад не би играл там. Скоро обаче е забелязан от режисьора Майкъл Джоунс, който го кани а в своя филм „Животът на момчето“. Там той играе редом до Робърт Де Ниро. През 1999 г. се снима в драмата „Защо тъгува Гилбърт Грейп“ и получава първата си номинация за „Оскар“ и „Златен глобус“ за най-добър поддържащ актьор. От тук насетне кариерата му тръгва нагоре със заглавията „Бърз и мъртъв“, „Пълно затъмнение“, „Баскетболни дневници“ и др.

Филмът, който го изстрелва на върха е „Титаник“. За него, през 1997 г., отново е номиниран за „Златен глобус“. Следват „Желязната маска“, „Знаменитост“, „Плажът“, „Бандите на Ню Йорк“, „Хвани ме, ако можеш“, „Авиаторът“, „Кървав диамант“, „Вълкът от Уолстрийт“, „Великият Гетсби“ и др.

За играта си в „Завръщането“ през 2015 г. Леонардо ди Каприо печели така мечтаното отличие – статуетката „Оскар“. Актьорът е известен като природозащитник и поддържа редица екологични благотворителни каузи. Притежава собствен остров в Белиз, а къщата му е със соларни панели, кара и хибриден автомобил.

Нека да си припомним някои от незабравимите думи на актьора:

„97% от хората, които се отказват твърде бързо, работят за 3% от хората, които никога не се предават“.

„Само ти и самият ти можеш да промениш своето положение. Не обвинявай никого за нищо“.

„Всички са преминали през нещо, което ги е променило така, че те никога не биха могли да се върнат към човека, който някога са били“.

„Успях да запазя главата си чиста и да остана здравомислещ в този бизнес, защото останах дете, когато камерата я няма“.

„Влюби се в човек, който се наслаждава на твоята лудост. Не в идиот, който те принуждава да бъдеш нормален“.

„Бъди благодарен за тежките времена, защото те са те формирали“.

Loading

  • Харесвате ли Леондардо ди Каприо като актьор?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 храни за здрава щитовидна жлеза

грим

Как да се гримирате като професионалист