in

История на Меган и Хари и разривът след напускането им на кралското семейство

Двайсет и пет години след трагичната гибел на принцеса Даяна, излиза биографична книга, посветена на живота на малкия ѝ син, принц Хари, и неговата избраница в живота Меган Маркъл. „Вълнуващата история на Меган и Хари“ е написана от лейди Колин Кембъл, която родните читатели вече познават от бестселъра „Истинската Даяна“. В новата си книга кралската биографка търси отговор на въпросите кои са Меган и Хари и какво ги е превърнало в двойката, която виждаме днес.

Източници

Читателите могат да надникнат отблизо в света на младата двойка, която преди две години неочаквано избра да напусне кралското семейство. Източници от Двореца дават на авторката, лейди Колин Кембъл, безценни късчета от историята, които тя разказва в новия си биографичен труд.

Любопитното четиво разкрива какво в детството на Меган и Хари предопределя изборите и решенията им днес? И кои са събитията, оформили поведението им след пищната им сватба на 19 май 2018 г.? Книгата дава отговори и на въпроси относно произхода на Маркъл и отношенията в собственото ѝ семейство. Представени са и различни гледни точки към медийно известни скандали около херцогинята на Съсекс като избора ѝ на сватбена рокля, отношението ѝ към персонала в Двореца и прегрешенията ѝ спрямо Короната.

Различията между САЩ и Великобритания

Друго основно предимство на текста е, че обръща внимание на културните различния между САЩ и Великобритания, които обуславят и неприспособимостта на Меган към живота в кралското семейство.

Лейди Колин Кембъл посвещава „Вълнуващата история на Меган и Хари“ на младата двойка, но като познавач на кралската фамилия не пропуска да направи и паралели с други нейни членове. Крал Едуард VIII (чичото на кралица Елизабет II) управлява Великобритания по-малко от година, преди през 1936-а да се откаже от престола и да се ожени за своята любима – разведената американка Уолис Симпсън.

Изданието ни потапя и в сложните отношения между Даяна и Чарлз, които са пълна противоположност на тези на Меган и Хари. Завинаги белязан от тях, четвърт век след трагичната загуба на майка си принц Хари говори публично по темата: „Искам това да бъде ден, в който да споделя духа на майка ми с моето семейство, с децата ми, които бих искал да можеха да я срещнат“.

Повече за автора:

Лейди Колин Кембъл (1949) е изтъкната фигура във висшите европейски среди. Авторка е на 8 книги за британското кралско семейство, включително на 2 биографии на принцеса Даяна, превърнали се в бестселъри. Втората – „Истинската Даяна“ авторката пише след смъртта на принцесата и я допълва с множество подробности и разкрития на фактите около трагичното събитие. В нея лейди Кембъл за първи път назовава своите кралски източници. Самата тя споделя родствена и брачна връзка с кралското семейство. Като специалист по темата често е канена в медиите, включително и в България, за да дискутира британския дворцов и аристократичен живот.

Прочетете още:

10 причини британците да не искат принц Чарлз за крал

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

View of cruise ships and islands in Halong Bay at sunset, Vietnam

Корабът-призрак „Любов Орлова“

„Хроника на една мимолетна връзка“ – когато в любовта верните пътища са повече от един