in

История на Меган и Хари и разривът след напускането им на кралското семейство

Двайсет и пет години след трагичната гибел на принцеса Даяна, излиза биографична книга, посветена на живота на малкия ѝ син, принц Хари, и неговата избраница в живота Меган Маркъл. „Вълнуващата история на Меган и Хари“ е написана от лейди Колин Кембъл, която родните читатели вече познават от бестселъра „Истинската Даяна“. В новата си книга кралската биографка търси отговор на въпросите кои са Меган и Хари и какво ги е превърнало в двойката, която виждаме днес.

Източници

Читателите могат да надникнат отблизо в света на младата двойка, която преди две години неочаквано избра да напусне кралското семейство. Източници от Двореца дават на авторката, лейди Колин Кембъл, безценни късчета от историята, които тя разказва в новия си биографичен труд.

Любопитното четиво разкрива какво в детството на Меган и Хари предопределя изборите и решенията им днес? И кои са събитията, оформили поведението им след пищната им сватба на 19 май 2018 г.? Книгата дава отговори и на въпроси относно произхода на Маркъл и отношенията в собственото ѝ семейство. Представени са и различни гледни точки към медийно известни скандали около херцогинята на Съсекс като избора ѝ на сватбена рокля, отношението ѝ към персонала в Двореца и прегрешенията ѝ спрямо Короната.

Различията между САЩ и Великобритания

Друго основно предимство на текста е, че обръща внимание на културните различния между САЩ и Великобритания, които обуславят и неприспособимостта на Меган към живота в кралското семейство.

Лейди Колин Кембъл посвещава „Вълнуващата история на Меган и Хари“ на младата двойка, но като познавач на кралската фамилия не пропуска да направи и паралели с други нейни членове. Крал Едуард VIII (чичото на кралица Елизабет II) управлява Великобритания по-малко от година, преди през 1936-а да се откаже от престола и да се ожени за своята любима – разведената американка Уолис Симпсън.

Изданието ни потапя и в сложните отношения между Даяна и Чарлз, които са пълна противоположност на тези на Меган и Хари. Завинаги белязан от тях, четвърт век след трагичната загуба на майка си принц Хари говори публично по темата: „Искам това да бъде ден, в който да споделя духа на майка ми с моето семейство, с децата ми, които бих искал да можеха да я срещнат“.

Повече за автора:

Лейди Колин Кембъл (1949) е изтъкната фигура във висшите европейски среди. Авторка е на 8 книги за британското кралско семейство, включително на 2 биографии на принцеса Даяна, превърнали се в бестселъри. Втората – „Истинската Даяна“ авторката пише след смъртта на принцесата и я допълва с множество подробности и разкрития на фактите около трагичното събитие. В нея лейди Кембъл за първи път назовава своите кралски източници. Самата тя споделя родствена и брачна връзка с кралското семейство. Като специалист по темата често е канена в медиите, включително и в България, за да дискутира британския дворцов и аристократичен живот.

Прочетете още:

10 причини британците да не искат принц Чарлз за крал

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

View of cruise ships and islands in Halong Bay at sunset, Vietnam

Корабът-призрак „Любов Орлова“

„Хроника на една мимолетна връзка“ – когато в любовта верните пътища са повече от един