in

Зоните, в които не нанасяме слънцезащитен крем, а трябва

слънцезащитен крем

Слънцезащитата е важна стъпка за предпазване на кожата от слънцето. Дерматолозите съветват да защитаваме кожата си не само когато излизаме навън, но дори когато стоите вкъщи на дивана. Ултравиолетовите лъчи проникват през прозореца, особено докато шофирате. Затова си създайте сутрешна рутина да нанасяте слънцезащитен крем след като се събудите. Излагането на слънце през лятото изисква повече внимание, но има няколко зони, които всички пропускаме, а според дерматолозите трябва да защитим добре. Вижте кои са те:

Скалпът

Скалпът е една от най-често игнорираните зони. Хората забравят да защитят скалпа си от силното слънце. Линиите на косата обикновено се пренебрегват от страх да не увредят косата със слънцезащитен крем. На пазара вече има толкова много продукти, направени специално за скалпа. Ако не искате да нанасяте слънцезащитен продукт на скалпа, наложително е да носите шапка.

Клепачите

Клепачите са доста деликатна зона, която е по-чувствителна. Повечето от нас носят слънчеви очила, но когато нанасяте слънцезащитни продукти на лицето си, не пропускайте и тях. Специалните кремове за лице са подходящи и за клепачи.

устни

Устните

Устните също се увреждат от пряката слънчева светлина и е задължително да се хидратират през топлите летни дни. Прекомерното излагане без предпазване на устните, също крие риск от рак на кожата. Балсам с фактор 30 ще ви свърши чудесна работа.

Ушите

Нанасянето на слънцезащитен крем на ушите и зад ушите се пропуска много често, а те са чувствителна зона, която трябва да защитаваме добре. Когато става дума за слънцезащитни продукти, колкото повече, толкова по-добре. Колкото по-плътен слой слънцезащитен продукт нанасете, толкова по-защитена ще бъде кожата ви.

Зад коленете

Свивките зад коленете са друга зона, която често пропускаме да защитим от слънчевите лъчи. Изгарянията там обаче са много неприятни и понякога болезнени, така че се опитайте да не я забравяте.

Ръцете

Въпреки, че обикновено нанасяме слънцезащита с ръцете си, редовно се случва да пропуснем да нанесем крем по върховете на пръстите и между пръстите. За да бъдат хидратирани и да изглеждат добре ръцете ви, трябва да полагате грижи за тях.

Пръстите на краката

Върховете на пръстите на краката и между пръстите също са сред най-често пропусканите зони за защита от слънцето. Постарайте се когато нанасяте слънцезащитен крем да не ги забравяте.

крака

Стъпълата

Наскоро професионалистката на Dancing With The Stars Уитни Карсън разказа за нейната диагноза рак на кожата – меланом в горната част на стъпалото ѝ и едно от ключовите места, които хората забравят да покрият, когато нанасят слънцезащитен крем. Не само на плажа, а дори когато носите сандали и всякакъв вид обувки, които излагат краката ви на UV лъчи, е хубаво да ги предпазвате със слънцезащитен продукт.

 

Loading

  • Коя от тези зони пропускате най-често?

    Sunscreen bottles on yellow
    • Скалпа
    • Клепачите
    • Пърстите на ръцете и краката
    • Стъпалата
    • Устните
    • Ушите
    • Зад коленете

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мона Лиза

5 любопитни факта за Мона Лиза

Биографични филми

7 невероятни биографични филма, които си струва да гледате