in

Здрава и красива руса коса – мисия възможна

руса коса

Изрусената коса е обработена коса с нов вид структура. Тя изисква много повече грижа от естествените коси. Боядисаната руса коса е по-разтеглива, по-шуплеста и се нуждае от по-специални продукти – по-силни и по-концентрирани. Използването на правилни продукти в грижата за косата е от решаващо значение за вида ѝ.

За правилните грижи, които трябва да се полагат, разговаряхме със стилиста-фризьор Пламен Джулио, който се занимава с фризьорство от 18 години.

Вижте какви съвети даде той за жените с руси коси.

Нанасяйте шампоан само в корените

Хубаво е косата да се измива редовно, поне два – три пъти в седмицата. Но не е желателно  да се измива с гореща вода. Много е важен начинът, по който се нанася шампоанът на косата. Той трябва да се втрива само в корена, не по дължината. Не е необходимо да перете косата, тя се измива с изплакването на шампоана, категоричен е стилистът. Най-важно е да масажирате хубаво скалпа и след това може да отмиете.

Балсамът е задължителен продукт, който заглажда косата и я прави лесна за разресване. Това намалява риска от накъсването ѝ. Използвайте балсам за изрусена коса. Ампули и маски също е желателно да използвате в грижата за косата.

След измиване косата не трябва да се трие с кърпа, а само да се попива. Най-голямата грешка, която повечето жени правят, е именно триенето с кърпа и изправянето с четка на мокра коса. Това е пагубно за косите и те се накъсват, пояснява специалистът.

Не използвайте четка на мокра коса

Когато измиете косата си, попийте леко с кърпа и след това я издухайте със сешоар до пълното ѝ изсушаване. Русата коса поема много влага и тя не излиза изцяло при изсушаване. Не се притеснявайте, че като косата е напълно суха, сешоарът няма да се получи добре. Изрусената коса е с обработена структура и подава на обработка.

Когато изсушите косата, може да нанесете продукт за предпазване при термична обработка, ако използвате такъв, и да срешите внимателно косата. След това взимате четка и правите сешоар или изправяте с пресата.

Тук искам да обърна внимание на продуктите за топлинна обработка. Много хора бъркат серумите с термичните продукти за коса. Серумите не се слагат преди топлинна обработка, тъй като прегарят косата и се получава т.н. пържене, когато се сложи мазен продукт и се минава с преса или сешоар след това. Използвайте термични продукти, на които пише, че предпазват косъма при топлинна обработка, допълва Пламен Джулио.

Подстригвайте често краищата

косата

За да изглежда здрава и да не е насечена, изрусената коса трябва да се подстригва често. Важно е да отбележим, че косата расте от корена и става по-здрава с по-често подстригване, но не и по-дълга. Светлата коса е желателно да се поддръжа при фризьор с правилните грижи. В домашни условия е трудно да се постигне добър ефект. Както винаги съм казвал – няма вредни продукти, стига да се използват правилно и в точни пропорции. А това може да го направи най-добре фризьорът.

Боядисвайте само корена

Боядисването на изрусена коса е трудна задача. Пазарът предлага толкова много продукти и задачата на фризьора е да избере правилния продукт за изсветляване спрямо вида и състоянието на косата.

При изрусените коси може да се поддържа само корен, без да се боядисва цялата коса, тъй като това много я изтощава. Боядисването на корени освежава косата и е напълно достатъчно.

Русите коса са изключително красиви, а с правилната грижа, изглеждат здрави и плътни. Затова е много важно да намерите човек, на когото да се доверите.

  • Как поддържате русия цвят?

    Portrait of a young beautiful blond-haired wearing trendy glasse
    • Боядисвам се сама
    • На фризьор

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Туареги

Туарегите – сините хора на пустинята

безсъние

Коронасомния – другият вариант на безсъние