in

СмяхСмях

Всичко, което трябва да знаете преди да посетите Санторини

Санторини

Искате ли да посетите един от най-красивите, известни и романтични острови в света? Преди това трябва да научите няколко неща, за да бъде почивката ви наистина това, което си представяте. Остров Санторини приема милиони туристи от цял свят заради впечатляващите залези, красивата архитектура и невероятните хотели, които има.

санторини

Как да стигнете до Санторини?

Остров Санторини е достъпен по въздух и море. Директни полети се извършват от много европейски държави. От България най-евтиният вариант за пътуване до острова е да летите до гръцката столица Атина и оттам да вземете ферибот. Времето за пътуване с него е около 5 часа.

Санторини

Къде да отседнете?

Опциите за отсядане на острова са наистина много и могат да отговорят дори на най-претенциозните очаквания. Цените за настаняване варират от 30 евро до над 1500 евро на нощ. Най-много туристи предпочитат да нощуват във Фира, Ия и Имеровигли. В последните два района са едни от най-луксозните хотели в света. Ако търсите по-евтини варианти, може да се спрете на Камари и Периса, които имат едни от най-красивите плажове на острова. Санторини предлага възможности и за къмпинг.

Санторини

Какво да видите?

Със сигурност сте виждали впечатляващите залези на Санторини на снимки и спиращите дъха гледки. Това уникално преживяване си струва да се види от района на Ия. Когато слънцето залезе, небето се оцветява в оранжево и е спираща дъха гледка. Хубаво е да отидете 1-2 часа по-рано, тъй като по това време има твърде много хора и намирането на място няма да е лесно.

Санторини

Санторини е известен и със своя вулкан, след изригването на който островът придобива формата, която има днес. Вулканът „Нисос Неа Камени“ е част от природния пак „Нея Камени“. Входът за парка е 2 евро.

Санторини

Островът разполага и с няколко уникални плажа, които няма да видите никъде другаде на гръцки остров. Вследствие на вулканичната дейност са се образували червен, бял и черен плаж. Черният пясък доминира, естествено заради вулкана. Периса, Периволос, Камари и Монолитос са подобни един на друг.

Санторини

Червеният плаж е наистина впечатляващ. Там ще срещнете оранжево-червени скали и червен пясък.

Какво да хапвате?

Не може да отидете в Гърция и да не опитате едно от най-известните им традиционни ястия – сувлаки. Трябва също да опитате фава боб и доматени топчета. На острова ще намерите не само гръцка кухня, но и традиционна китайска, индийска храна и още много други. На залива Амуди може да се насладите на пресни морски дарове край морето.

Не използвайте магарета!

санторини

По време на посещението ви в Санторини и по-конретно Тира ще видите магарета, които местните използват за превоз на туристи от залива Амуди до Тира. Тези животники стоят с часове под жаркото слънце и често поемат твърде много тежест върху себе си.

Прочетете още:

Най-добрите места за меден месец

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Гоце Делчев

Гоце Делчев – един от най-изявените български революционери

Език на тялото

Езикът на тялото – тайната за успех