in

ЕхаЕха

Варена – едно от най-фотогеничните места в Италия

варена, италия, комо
Снимки: Личен архив

Варена е живописно и традиционно градче, разположено на източния бряг на езерото Комо в Италия. Това е едно от местата, в които ще се почувствате наистина спокойни и щастливи. Градчето е заобиколено от красива пешеходна алея, която минава през целия град, красиво пристанище, уютни ресторантчета и очарователни алеи.

Варена, италия, комо
Снимки: Личен архив

Ако се чудите кое градче да посетите – Беладжо или Варена, бих ви посъветвала и двете! Варена е по-тих, по-малък и също толкова романтичен град като Беладжо. Това красиво кътче ще ви запознае с традициите на миналото. То е дом на елегантни вили с уникални ботанически градини.

варена, комо, италия
Снимка: Личен архив

Алеята на влюбените

Една от най-вдъхновяващите и романтични разходки, които можете да си направите край езерото Комо, е да минете по алеята на влюбените.

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Ще се насладите на красива гледка към езерото, а след няколко минути ще започнете да забелязвате очарователните малки улички на Варена и кокетни малки магазинчета. Някои от уличките са доста стръмни и със стълби, и ако решите да се разходите по тях, ви препоръчвам да бъдете с удобни обувки.

варена, комо, италия
Снимка: Личен архив

Ако искате по-лека разходка, можете да се движите по крайбрежните улички и пак ще видите най-емблематичните места във Варена.

Забележителности

На централния площад Пиаца Сан Джорджо се намира църквата Сан Джорджо, построена през XIV век в романски и готически стил.

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Близо до площада е разположена вила Монастеро, която някога е била стар манастир, превърнат впоследствие в патрицианска резиденция. За съжаление беше затворена при нашето посещение и не успяхме да я видим. От местни хора разбрахме, че е отворена за постители между март и началото на ноември и входът е 8 евро.

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Друго интересно място, което можете да посетите е замъкът Castello di Vezio – средновековна крепост на повече от хиляда години. Терасата до замъка предлага спираща дъха гледка към езерото Комо и е дом на „призраците“ – бели гипсови скулптури, правени през лятото с помощта на хора, които позират в продължение на един час. Замъкът е отворен от март до ноември и стигането до него отнема 40 минути.

варена, комо, италия
Снимка: Личен архив

Дори да сте за кратко във Варена, най-важното е да се потопите в красивата атмосфера на това прекрасно градче. Езерото Комо е истинско кътче от италианския рай, което привлича туристи от цял свят. Моят съвет е да го посетите извън пиковия туристически сезон, който започва в края на май и продължава до края на септември.

варена, комо, италия
Снимка: Личен архив

През ноември беше наистина вълшебно, тъй като нямаше много туристи, успяхме да разгледаме спокойно магазинчетата и да си купим по нещо за спомен, както и да се насладим на крайбрежната алея, осеяна с пъстри есенни цветове.

варена, италия, комо
Снимка: Личен архив

Ако пътувате от Милано, може да вземете влак. От Бергамо също е удобно да пътувате с влак до Леко и оттам да се прекачите на влак за Варена.

Прочетете още:

Беладжо – романтичното градче край езерото Комо

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

обувки, ток, обувки на ток

История на високите токчета

улф

„Нашата история започва“ – гледната точка на обикновените хора