in

„Безупречна репутация“ – най-добрият криминален роман в Русия за 2021 г.

безупречна репутация

Книгата „Безупречна репутация“, е определена за най-добър криминален роман на 2021 г. според читателите в Русия.

Историята

Филмовият продуцент Латипов случайно попада на посредствено написан роман, който обаче се отличава с интересен сюжет с огромен потенциал за успешен сериал. Оказва се, че отпечатаната на собствени разноски книга е единственото произведение на никому неизвестния писател Андрей Кислов.

Първоначално той с радост приема предложението на продуцентската компания, но по-късно заявява, че не желае да подпише договор при никакви условия. В проекта вече са вложени много пари и затова Латипов ангажира детективска агенция „Власта“, за да се изяснят причините за загадъчния отказ на автора.

Анастасия Каменская се заема със странния случай и съвсем скоро се оказва заподозряна в… убийство! И то в убийството на Андрей Кислов, когото, както твърдят свидетели, тя е преследвала и заплашвала.

Разрешаването на случая изведнъж придобива личен характер. Настя държи да докаже, че все още притежава безспорни професионални качества, както и да разбере кой и защо иска да я злепостави. В крайна сметка тя много държи на репутацията си, но тепърва ще разбере на какво са способни някои хора, за да опазят своята.

За автора:

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 г. и 2011 г. Романите ѝ са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. „Безупречна репутация“ излиза на българския пазар на 7 юни.

Маринина е носител на редица награди. През 1998 г. е отличена като „Писател на годината“ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 г. получава националното отличие „Олимпия“ – като жена, чиито книги имат неоспорим принос към руската култура, а през 2006 г. е призната за „Писател на десетилетието“. Романът ѝ „Последно разсъмване“ е носител на награда за криминален роман на 2014 г. в Русия.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кайсиев тарт

Кайсиев тарт

пари

9 неща, които не можете да си купите с пари