in

Агнешка плешка със зеленчуци

Агнешка плешка

Агнешкото е най-предпочитаното месо през пролетта. На празничните трапези на Великден и Гергьовден задължително присъства агнешко месо.

Вкусът на агнешкото е доста специфичен, но когато е приготвено както трябва, месото е изключително крехко и много вкусно.

За да бъде агнешкото вкусно, трябва да има хрупкава коричка, да е овкусено добре, да се пече много бавно и да бъде поднесено с подходяща гарнитура.

В тази рецепта агнешката плешка е комбинирана с различни зеленчуци. Имайте предвид, че плешката се пече доста по-дълго в сравнение с другите части на агнето, но пък е вкусна и ароматна.

Най-важното нещо, когато приготвяте агнешка плешка, е да бъдете търпеливи. Наистина отнема много време, но крайният резултат е впечатляващ.

Необходими продукти:

  • 1 агнешка плешка
  • 1 ч. бяло вино
  • 1 ч. бульон
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • 2 с.л. розмарин
  • 4-5 скилидки чесън
  • 1 ч.л. бахар
  • сол и черен пипер
  • черен пипер на зърна
  • 2-3 глави лук
  • 3 моркова
  • 5 картофа
  • олио или зехтин

Начин на приготвяне:

Първо измийте много добре месото. Подсушете го с кухненска хартия и комбинирайте пушения червен пипер, кимиона, розмарина, бахара в купичка. Добавете малко мазнина.

Натрийте плешката със сол хубаво, а след това втрийте подправките в месото.

Сложете плешката в тава, добавете бульона и бялото вино. Поръсете с малко черен пипер на зърна и покрийте с алуминиево фолио.

Печете на не повече от 160 градуса.

Оставете да се пече около 3 часа. След това измийте и нарежете зеленчуците на едро.

Добавете и тях в тавата и върнете месото във фурната, вече без фолио.

Увеличете градусите, за да може зеленчуците да се сготвят и коричката на месото да стане хрупкава.

Loading

  • Обичате ли агнешко?

    Агнешко
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Патладжани

10 ползи от консумацията на патладжан

превръщане

„Превръщане“ – в света на магията, драконите и феите